Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέθεσε η ΝΔ το αίτημα προανακριτικής επιτροπής για Παπαγγελόπουλο

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε το αίτημα της ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Θα ακολουθήσει συζήτηση στην Ολομέλεια και ψηφοφορία.

Κατέθεσε η ΝΔ το αίτημα προανακριτικής επιτροπής για Παπαγγελόπουλο

Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα η κατάθεση του αιτήματος από τη Νέα Δημοκρατία για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προανακριτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.

Οπως προκύπτει από το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, με βάση τις καταθέσεις εμπλεκόμενων στην υπόθεση Novartis, προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έχει τελέσει τα αδικήματα:

- Της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών,

- της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος,

- της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος,

- της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Για το θέμα θα ακολουθήσει συζήτηση στην Ολομέλεια και ψηφοφορία (απαιτούνται 151 συνολικά ψήφοι τουλάχιστον).

Σημειώνεται πως για να υποβληθεί το αίτημα για προανακριτική απαιτούνται 30 βουλευτές.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει μάθει τίποτα...

«Η ΝΔ επιβεβαιώνει πως δεν έχει μάθει τίποτα από το δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν της. Συνεχίζει με ακόμα ένα επεισόδιο την άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων που το ανέδειξαν», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Με μοναδικό της στόχο να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, συστήνει Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για δήθεν παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου σε αυτή. Βασίζει την προανακριτική σε έωλες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση.

Δεν πρόκειται μόνο για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis. Πρόκειται και για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα.

Η προανακριτική παρωδία ωστόσο θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για να επιβεβαιωθεί η πλεκτάνη που στήνει η ΝΔ, αλλά και για να μάθει το πανελλήνιο ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο Novartis, ποιοί έβαλαν τις υπογραφές τους στα υπερκέρδη της εταιρίας στα χρόνια των μνημονίων και πόσο τελικά στοίχισε στη Δημόσια Υγεία και στους φορολογούμενους πολίτες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v