Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβιτσιώτης για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν γίναμε υπέρμαχοι μίας κακής συμφωνίας

Ο υπουργός επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την αρχή πως αν η Συμφωνία κυρωθεί δεν θα μπορεί να ακυρωθεί, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η μάχη θα δοθεί για την εφαρμογή της "ώστε να σταματήσουν να λέγονται Μακεδόνες και τα προϊόντα τους μακεδονικά αλλά να αποκτήσουν ταυτότητα Βορειομακεδόνων”.

Βαρβιτσιώτης για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν γίναμε υπέρμαχοι μίας κακής συμφωνίας

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε στην Ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, λέγοντας πως “δεν γίναμε υπέρμαχοι μίας κακής συμφωνίας. Θέλουμε όμως να προχωρήσει με ταχύτητα η αφαίρεση όλων των συμβόλων που προσβάλλουν τη μακεδονική μας κληρονομία”.

Ο υπουργός επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την αρχή πως αν η Συμφωνία κυρωθεί δεν θα μπορεί να ακυρωθεί, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η μάχη θα δοθεί για την εφαρμογή της "ώστε να σταματήσουν να λέγονται Μακεδόνες και τα προϊόντα τους μακεδονικά αλλά να αποκτήσουν ταυτότητα Βορειομακεδόνων”. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά “στην προηγούμενη περίεργη πλειοψηφία που έκανε τη χώρα να χάσει τα διαπραγματευτικά της όπλα, όπως είναι η είσοδος στο ΝΑΤΟ”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια επεσήμανε πως το υπουργείο Εξωτερικών μαζεύει καθημερινά περιστατικά όπου κρατικοί φορείς της γείτονος παραβιάζουν τη Συμφωνία. Μάλιστα είπε πως δύο φορές έχουν γίνει διαβήματα με συγκεκριμένα θέματα πως παραβιάζετε η Συμφωνία.

Για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο από την Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος. “Να πάτε σε εκλογές αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη Συμφωνία” είπε και απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλευρά μίλησε για “σιωπή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v