Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Πυρά αντιπολίτευσης για το κατεπείγον στο νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατεπείγουσα διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, το οποίο αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, ενώ το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως αποχωρεί.

Βουλή: Πυρά αντιπολίτευσης για το κατεπείγον στο νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών

Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατεπείγουσα διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, το οποίο αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, ενώ το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως αποχωρεί.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης είπε πως η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις για να επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με 105.000 άτομα που είναι σε “ομηρία” με τα διπλώματα. Παράλληλα προσέθεσε πως με ρύθμιση αποτρέπονται οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας που θα ίσχυαν από 1η Σεπτεμβρίου λόγω της νέας μέτρησης ρύπων σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας

Το νομοσχέδιο έπρεπε να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία σημείωσε από το ΣΥΡΙΖΑ η Π. Πέρκα, επισημαίνοντας πως κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ και σήμερα συζητείται στην επιτροπή για να ψηφιστεί αύριο. Οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν έντονες τόσο για τη διαδικασία, όσο και για συγκεκριμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Ζήτησε μάλιστα την άμεση σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων προκειμένου να εξεταστεί η διαδικασία και η διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου. Για το θέμα αυτό έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής η γραμματέας της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη. 

“Δεν αρχίσαμε καλά” επεσήμανε από το Κίνημα Αλλαγής ο Χρήστος Γκόγκας, τονίζοντας πως “η διαδικασία είναι απαράδεκτη” και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως “αντιγράφει το ΣΥΡΙΖΑ”. “Για απαράδεκτο καθεστώς που δεν μπορεί αν συνεχιστεί” έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας “αποχωρούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση της επιτροπής.

“Πάλι επιλογή κατεπείγοντος; Είναι απαράδεκτο” είπε από την Ελληνική Λύση ο Β. Βιλιάρδος. Έντονη ήταν η αντίδραση και του Κρίτωνα Αρσένη από το ΜΕΡΑ 25.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v