Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Επίθεση» Δημήτρη Τζανακόπουλου στην κυβέρνηση

«Προδιαγεγραμμένη» χαρακτήρισε την άρση των capital controls. H τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, επιτελικό κράτος και Εξάρχεια.

«Επίθεση» Δημήτρη Τζανακόπουλου στην κυβέρνηση

Εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως η άρση των capital controls ήταν μία προδιαγεγραμμένη οικονομική πράξη. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά στην κυβερνητική πτέρυγα λέγοντας «για να καλύψετε τις θεσμικές ακρότητες και την ανικανότητα, προσπαθείτε να κυβερνήσετε με εντυπώσεις».

Μιλώντας στην Ολομέλεια επεσήμανε πως η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε μείωση των πλεονασμάτων από 4,5% στο 3,5% και αυτή η αλλαγή επέτρεψε τη ρύθμιση του χρέους και την επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Όσον αφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, τόνισε πως «καμία κουβέντα δεν έγινε για τη μείωση των πλεονασμάτων. Ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «το επιτελικό κράτος κατά τη διάρκεια των διακοπών του επιτελάρχη δεν τα πήγε καλά», κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στη Σαμοθράκη.

«Η επικοινωνία εκτός από τα κανό και τα ούζα του κυρίου Μητσοτάκη πολλές φορές παράγει και ιδεολογία», είπε και αναφέρθηκε στην επιχείρηση-σκούπα στα Εξάρχεια, που «κατέληξε στο να προσάγετε μωρομάνες». Για να προσθέσει «θέλετε να Ορμπανοποιήσετε την πολιτική σκηνή, θέλετε να κυβερνήσετε με εντυπώσεις, επικοινωνία και αντιδραστική ιδεολογία». Συνέχισε τα πυρά στην κυβέρνηση λέγοντας πως ανασύρει μια παλιά πρακτική και μιλά για «καμένη γη». Παράλληλα αναφέρθηκε στις τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας -που είχαν κατατεθεί πριν το κλείσιμο της Βουλής-, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό φιάσκο», που «επενδύθηκε επικοινωνιακά με ανόητες δικαιολογίες».

Σταϊκούρας: Δυο εβδομάδες υπομονή...

“Η κυβέρνηση έρχεται σήμερα και νομοθετεί νωρίτερα” σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην άρση των capital controls και απαντώντας στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στην Ολομέλεια είπε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ “αν η άρση ήταν προδιαγεγραμμένη γιατί ήταν σε εκκρεμότητα; Γιατί πολύ απλά δεν μπορούσατε να την κάνετε με την κατάσταση που αφήσατε την ελληνική οικονομία”.

Συνέχισε λέγοντας “μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ περισσότερο άρα βρήκαμε λεφτά” και προσέθεσε “βρέθηκε δημοσιονομικός χώρος χωρίς μέτρα και έτσι θα σας απαντήσουμε και για το 2020 Δύο εβδομάδες υπομονή γιατί έχουμε και τη ΔΕΘ”. Κλείνοντας την τοποθέτηση του o υπουργός Οικονομικών σημείωσε “απαντάμε με πράξεις και όχι λόγια. Με σοβαρότητα και όχι ανευθυνότητα. Με μετριοπάθεια και όχι έπαρση. Με επιχειρήματα και όχι ευφυολογήματα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v