Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δώστε μου τη δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου

«Οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα πειράματα και νέες περιπέτειες». «Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα». «Η Ελλάδα σηκώνει ξανά ψηλά και υπερήφανα το κεφάλι, σηκώνει όμως και τα μανίκια για να χτίσει ενωμένη το μέλλον της».

Μητσοτάκης: Δώστε μου τη δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου

«Οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ, δεν αντέχουν νέα πειράματα ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Αθήνα. Από το Θησείο, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη «καθαρής κυβερνητικής λύσης και καθαρού πολιτικού ορίζοντα», με ισχυρή κυβέρνηση του κόμματός του.

Χρησιμοποιώντας πολλά θετικά μηνύματα για την επόμενη μέρα και εμφανώς λιγότερα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι «η Ελλάδα σηκώνει ξανά ψηλά και υπερήφανα το κεφάλι, σηκώνει όμως και τα μανίκια για να χτίσει ενωμένη το μέλλον της. Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα», σημείωσε και ζήτησε από τους πολίτες «τη δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω», τόνισε.

Χαρακτήρισε την ΝΔ ως «το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων» και ζήτησε οι Έλληνες να την ψηφίσουν «και με την καρδιά και με το μυαλό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την αντίληψη του κόμματός του «για την Ισχυρή Ανάπτυξη σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα», εξηγώντας: «Αντί για φόρους κι εισφορές, εμείς επιλέγουμε επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές. Κι αντί ο δημόσιος πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και να αφήνει τους πολίτες χωρίς ελπίδα με επιδόματα φτώχειας, αλλάζουμε ρότα. Μεγαλώνουμε την περιουσία της χώρας και μερίδιο σε αυτήν αποκτούν όλοι. Γι’ αυτό και η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών: όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Και μάλιστα ο κατώτερος, σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ».

Φόροι και παροχές

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε δε σε μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος, ενώ απευθύνθηκε σε διάφορες κοινωνικές ομάδας από τις οποίες διεκδικεί την ψήφο τους. Συγκεκριμένα:

-Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς μείωση του αφορολόγητου ορίου.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα, μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%. Υποχώρηση του ΦΠΑ, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%, καθώς και διατήρηση του ελάχιστου συντελεστή του 6%.

-Για τους συνταξιούχους: «Εγγυόμαστε το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων. Μειώνουμε τις εισφορές για σύνταξη από 20% σε 15%. Και σταδιακά καταργούμε Τέλος Επιτηδεύματος και Εισφορά Αλληλεγγύης».

-Για τους ανέργους: «Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000. Πώς θα το πετύχουμε; Με μαζική προσέλκυση επενδύσεων. Όλο το πρόγραμμά μας εκεί στοχεύει. Με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας».

-Για τις οικογένειες: «Αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Και στηρίζουμε με 2.000 ευρώ την οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Και τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018».

-Για τους πιο αδύναμους: «Αυξάνουμε στο 1 δις ευρώ το κονδύλι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα προς 800.000 συμπολίτες μας. Και ενισχύουμε κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ταυτόχρονα με προγράμματα για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι. Ρυθμίζουμε ακόμα με τόλμη τα «κόκκινα» δάνεια, πληρώνουμε τις οφειλές του Δημοσίου και βάζουμε μπροστά και πάλι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

-Για τους επιχειρηματίες: «Λέμε στους επιχειρηματίες, εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη ρευστότητα. Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα και να πληρώνετε φόρους και εισφορές. Να προστατεύετε το περιβάλλον και προπαντός να είστε δίπλα σε αυτούς που φέρνουν την επιτυχία σας. Κι αυτό σημαίνει πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους».

«Λαϊκιστές και λαοπλάνοι»

«Φωτογραφίζοντας» την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση (χωρίς να τις κατονομάσει), ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν μας οδήγησαν πουθενά. Και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού, αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους. Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα. Σας καλώ, λοιπόν, να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας».

Σχετικά με την ασφάλεια, δεσμεύτηκε ότι «οι γειτονιές μας επιστρέφουν στους Αθηναίους. Έμποροι και κάτοικοι θα αισθανθούν ξανά ασφαλείς. Το κράτος Δικαίου επανέρχεται παντού. Η ασφάλεια είναι ατομικό δικαίωμα. Χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία. Γι’ αυτό κι είναι υποχρέωση του οργανωμένου κράτους να την επιβάλει».

Η ΝΔ, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «βαδίζει με αισιοδοξία προς τις εθνικές κάλπες. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες είπαν ένα ηχηρό όχι στην εξαπάτηση και στην ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης. Όπως και τώρα καταδικάζουν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου», τόνισε και συνέχισε: «Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Ούτε για περιπέτειες και πειράματα για τα οποία θα μετανιώσουμε αύριο. Δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v