Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Τα πέτρινα χρόνια τελείωσαν, μην γυρίσουμε πίσω

«Η ΝΔ παίζει κατενάτσιο (άμυνα) αλλά υπάρχει και ...η ρεμοντάδα (ανατροπή)». «Μιλάνε για το πρόγραμμα τους, λες και πουλάνε απορρυπαντικό. Δεν θέλουν διάλογο και αντιπαράθεση». «Απειλούν ότι θα εκδικηθούν την κοινωνία αν δε τους δώσει λευκή επιταγή»

Τσίπρας: Τα πέτρινα χρόνια τελείωσαν, μην γυρίσουμε πίσω

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίμονη άρνησή του να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να αντιπαρατεθεί πάνω σ΄αυτό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι η μάχη της 7ης Ιουλίου είναι ανοικτή.

Μιλώντας στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την προσπάθεια της ΝΔ και του αρχηγού της «να μας βυθίσουν όλους στη λήθη» για να επιστρέψουν στην εξουσία.

Υπενθυμίζοντας ότι απουσιάζει από το «γαλάζιο» πρόγραμμα το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό αλλά και πρόσφατη (προ εκλογικής περιόδου) παραδοχή του κ.Μητσοτάκη για μείωση των επικουρικών συντάξεων, ο κ.Τσίπρας τόνισε:

«Μιλάνε για το πρόγραμμα τους, λες και πουλάνε απορρυπαντικό. Περιμένουν την εξουσία να πέσει στα χέρια τους σαν ώριμο φρούτο, σαν το αποτέλεσμα της αδράνειας και της απάθειας.

Προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί, ότι οι εκλογές έχουν κριθεί. Για να το πω ποδοσφαιρικά, το έχουν ρίξει στο κατενάτσιο, ταμπουρώνονται πίσω και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

Όμως εκτός από το κατενάτσιο, υπάρχει και μια άλλη λέξη ισπανική: ρεμοντάδα (ανατροπή). Αυτή λοιπόν έχει ξεκινήσει. Κι εμείς δεν έχουμε μπροστά μας μόνο 90 λεπτά, αλλά εννέα ημέρες».

Ας ράβουν υπουργικά κοστούμια

Για το πώς σκοπεύει να δώσει αυτή τη μάχη αλλά και πώς θα κινηθεί στις 8 Ιουλίου (αν κερδίσει στις εκλογές) ο κ.Τσίπρας τόνισε:

«Θα δουλέψουμε με ταπεινότητα αλλά και αποφασιστικότητα. Θα μιλήσουμε με όλους, θα τους ακούσουμε όλους. Θα βάλουμε κάτω τα πεπραγμένα και το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα.

Έτσι ξέρουμε εμείς να κερδίζουμε εκλογές. Ούτε με το φόβο, ούτε με τη σιωπή, ούτε με την εξαπάτηση. Με την ελπίδα, το δίκιο και τα επιχειρήματα μας.

Ας τους αφήσουμε να επαναπαύονται. Να ράβουν τα κοστούμια της εξουσίας. Να ξεχειλίζει η αλαζονεία τους στα τηλεοπτικά πάνελ.

Να εκβιάζουν και να απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή.

Εμείς πάντα τείναμε χείρα φιλίας και συμπόρευσης με όλους, τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας.
Γιατί εμείς ήρθαμε για να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Χωρίς αυτή την πλατιά ενότητα, χωρίς αυτή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, η χώρα θα βρισκόταν ακόμα στα χέρια του ΔΝΤ».

Η Ελλάδα είναι ήδη αυτοδύναμη

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστο τον στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία, τον οποίον, τις τελευταίες ημέρες, προβάλλει ως «αυτοδύναμη Ελλάδα».

«Ας πούμε λοιπόν στους πολιτικούς μας αντιπάλους το εξής: Η Ελλάδα, αν δε το καταλάβατε, είναι ήδη αυτοδύναμη. Διότι βγήκε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος της, βγάζει πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, έχει 34 δισ. απόθεμα στα ταμεία της, που εσείς αφήσατε άδεια.

Αυτή η Ελλάδα είναι αυτοδύναμη. Εσείς όμως δε θέλετε την Ελλάδα αυτοδύναμη, αλλά μόνο το κόμμα σας. Για να συνεχίσετε από εκεί που ο λαός σας σταμάτησε το 2015. Να κάνετε ξανά τη χώρα λειψή και ασθενική. Να εξαρτάται από τη δόση, να δίνει τα πάντα στους δανειστές για να βγάλει το μήνα, να βυθίζεται στην ύφεση.
Να γονατίζει ο λαός της για να ευημερούν οι λίγοι και εκλεκτοί».

Τι λένε – τι εννοούν

Επιχειρώντας να αποδομήσει ένα-ένα τα κεντρικά συνθήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε:

- «Λένε λιγότεροι φόροι αλλά εννοούν λιγότερο κοινωνικό κράτος, κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος ασφάλισης, αλλά και του ΕΣΥ.

- Λένε καλύτερες δουλειές αλλά εννοούν δουλειές χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Γιατί θεωρούν πως το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 7ημερη εργασία είναι καινοτομία, ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ιδεοληψία.

- Λένε ισχυρή ανάπτυξη αλλά εννοούν επιστροφή στο 2014.Δεν μπήκαμν καν στον κόπο να αλλάξει όσα έλεγε ο κ. Σαμαράς το 2014.

Το ίδιο σχέδιο Σαμαρά που έφερε την Ελλάδα με 400 εκατομμύρια φέσι στα ταμεία της, τη χώρα εκτός αγορών, την αγορά να γεμίζει λουκέτα, την ανεργία στο 28% και τον ελληνικό λαό στην απόγνωση, επαναφέρουν ως δήθεν καινούργιο».

- Το σχέδιο τους τώρα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, διότι έχει ως προϋπόθεση να ξηλώσει ό,τι πετύχαμε όλοι μαζί αυτά τα χρόνια.

Να καταργήσει επιδόματα, να απολύσει εργαζόμενους στο δημόσιο, να κόψει συντάξεις, να περικόψει τους πόρους από την Πρόνοια, την Παιδεία και την Υγεία, να ακυρώσει με λίγα λόγια όλα όσα κράτησαν την κοινωνία όρθια μέχρι να βγούμε από τα μνημόνια».

Με τη φράση «τα πέτρινα χρόνια τελείωσαν, έχουμε μπροστά τα καλύτερα μας χρόνια, δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω», ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ανατροπή και να δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v