Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Κινήσεις αποδόμησης Βελόπουλου μέσω… Μακεδονίας

Τριήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στο «άντρο» της Ελληνικής Λύσης. Πώς επηρεάζεται η αυτοδυναμία και οι έδρες της νέας Βουλής. Απάντηση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τα εργασιακά.

ΝΔ: Κινήσεις αποδόμησης Βελόπουλου μέσω… Μακεδονίας

Με τριήμερη περιοδεία που ξεκινά από σήμερα στη Θράκη και τη Μακεδονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να «ξεφουσκώσει» τη δυναμική της Ελληνικής Λύσης. Είναι οι περιοχές που το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά πανελληνίως και που έχουν μπει στο στόχαστρο του γαλάζιου επιτελείου προκειμένου να προσελκύσουν τους δεξιούς ψηφοφόρους.

Στη ΝΔ εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν την Ελληνική Λύση να παρουσιάζει πτώση σε σχέση με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και αισιοδοξούν ότι τελικά, με την πόλωση των «μεγάλων» να ανεβαίνει, το νεοσύστατο κόμμα μπορεί και να μην μπει στη Βουλή. 

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν στο γαλάζιο στρατόπεδο, η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι δεδομένη το βράδυ της μεθεπόμενης Κυριακής και μάλιστα με επαρκείς έδρες, προκειμένου να εφαρμοστεί χωρίς πρόβλημα το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Ενδεικτική η χθεσινή έρευνα της Pulse, κατά την οποία στην περίπτωση επτακομματικής Βουλής η ΝΔ θα κερδίσει 155 έδρες, ενώ εν είναι εξακομματική, ο αριθμός των εδρών ανεβαίνει στις 159.

«Στόχος μου, ιδανικό αποτέλεσμα, θα ήταν να αφήναμε και τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα του κ. Βελόπουλου εκτός Βουλής, για διαφορετικούς λόγους το καθένα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «φλερτάροντας» στενά τους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων που θεωρεί πως ακόμα και τώρα αμφιταλαντεύονται για τον τελικό προορισμό της ψήφου τους.

Το απρόσμενα -για την Πειραιώς- υψηλό ποσοστό του κ. Βελόπουλου στις ευρωκάλπες αποδίδεται από συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «ψήφο διαμαρτυρίας» που ήθελαν να δώσουν πολλοί πολίτες, απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, κάτι που -κατά τις ίδιες πηγές- είναι δύσκολο να επαναληφθεί στις εθνικές εκλογές με την εμφανώς μεγαλύτερη βαρύτητα.  Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν θα πρέπει να παραβλεφθούν  και τα αντανακλαστικά των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων να στηρίζουν το κόμμα που πλησιάζει στην κυβερνητική εξουσία, εν προκειμένω τη ΝΔ.

Ελάχιστες διεξόδους

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει την περιοδεία του από τον Έβρο όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Κομοτηνή και στη συνέχεια στην Καβάλα. Αύριο, θα επισκεφθεί τις Σέρρες, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή τη Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα, να απαντά σε κάθε ευκαιρία στις κατηγορίες της κυβέρνησης σχετικά με τις θέσεις του στα εργασιακά, επιδιώκει ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτιμώντας πως μία από τις ελάχιστες διεξόδους της κυβέρνησης είναι η «παραπληροφόρηση», ο κ. Μητσοτάκης θέλει να «αποκαθιστά την πραγματικότητα», κάτι που πράττει επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους τους, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ «θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας». Προανήγγειλε σκληρή στάση εκ μέρους του με σκοπό την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, καθώς και την απόδοση κινήτρων στις επιχειρήσεις, προκειμένου ο πλούτος και η ευημερία «να μοιράζονται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων».

Και τούτο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «επιμένει στα fake news» κατά της ΝΔ. Αυτό που παρατηρούν στην Πειραιώς είναι ότι ο πρωθυπουργός σε όλες τις πρόσφατες συνεντεύξεις τους, αποτυπώνει στο πρόσωπό του τον εκνευρισμό και την απογοήτευσή του, τα οποία αποδίδουν στα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι τέτοια η απόγνωσή του, που τα βάζει για πρώτη φορά ακόμα και με τον Καραμανλή και τον Καμμένο», έλεγε χαρακτηριστικά γαλάζιος κοινοβουλευτικός…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v