Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση αποκάλυψης της «κρυφής ατζέντας» της ΝΔ

Η απουσία αναφοράς στο συνταξιοδοτικό από το «γαλάζιο» πρόγραμμα και ο… κοινωνικός Αρμαγεδδών. Ξέσπασμα Τσίπρα για τη σιωπή των «υπερπατριωτών» στα τουρκικά γεωτρύπανα. Συμφωνία παράδοσης έδρας από Αλ. Φλαμπουράρη στην υποψήφια των Πράσινων.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση αποκάλυψης της «κρυφής ατζέντας» της ΝΔ

Την αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας της ΝΔ προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνοντας την προεκλογική καμπάνια στο δεκαπενθήμερο που απομένει μέχρι την 7η Ιουλίου.

Όπως σημειώνουν στελέχη του, το ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ «φωνάζει από μόνο του ότι έχει αθέατες πλευρές», παραπέμποντας στην απουσία κεφαλαίου για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό. «Εφτιαξαν ένα πρόγραμμα με 16 θεματικές ενότητες, αλλά το ασφαλιστικό το "έχωσαν" σε μία από αυτές με μία φράση: κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Χωρίς αναφορά στο σύστημα που θα τον διαδεχθεί», επισημαίνουν.

«Αυτή τη φορά ψηφίζουμε για την επόμενη κυβέρνηση, δεν στέλνουμε απλά μηνύματα. Ούτε βέβαια έχουμε την "πολυτέλεια" της αποχής», τόνισε χτες ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της «κρυφής ατζέντας».

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Φλώρινα χαρακτήρισε το σχέδιο της ΝΔ «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα», αναδεικνύοντας ανάλογες πτυχές του με έμφαση στα εργασιακά.

Οι υπερπατριώτες και τα τουρκικά γεωτρύπανα

Από τις χθεσινές παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα φάνηκε και η επικέντρωση στο τουρκικό θέμα, σε συνάρτηση όμως με την επίλυση του «Σκοπιανού» και το πολιτικό κόστος που υπέστη η κυβέρνηση. «Να μη σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Δεν πρόκειται η Ελλάδα να επιτρέψει γεώτρηση εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Τελεία και παύλα. Έχουμε σχέδιο και θα το αποτρέψουμε να συμβεί. Καλά θα κάνουν να μη σκεφτούν να έχουν ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο τόσο ωμής παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες αλλά και την αντιπολίτευση να σκεφτούν πόσο πιο έντονη θα ήταν η τουρκική προκλητικότητα, εάν είχε καταφέρει να αποκτήσει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, στην περίπτωση που δεν είχε επιλυθεί το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες.

«Πώς θα ήταν σήμερα, αν είχαμε τουρκικά μαχητικά F-16 να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, διότι η απειλή για την Ελλάδα είναι από τα ανατολικά και όχι από τα βόρεια, τα δυτικά ή τα νότια», ρώτησε χαρακτηριστικά.

Τους χαλάσαμε το τριήμερο με το ΚΥΣΕΑ;

Και όχι μόνο. Αναφερόμενος στην προ ημερών πολυεθνική άσκηση στη γείτονα, όπου ο ελληνικός στρατός «πάτησε» το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας, υπενθύμισε τις υπερπατριωτικές αντιδράσεις για τις Πρέσπες.

«Θυμήθηκα τους αλαλάζοντες εθνικιστές, που καλούσαν το στρατό μας να πάει στα Σκόπια να πολεμήσει. Ε, λοιπόν, όταν αυτοί οι υπερπατριώτες του γλυκού νερού, που έβαζαν φούμο στα πρόσωπά τους για να σκορπίσουν μίσος και προπαγάνδα, θα υπερασπίζονται τα πάτρια εδάφη κάνοντας βουτιές στη Χαλκιδική και ανεβάζοντας πύρινα post εθνικής επαγρύπνησης στο Facebook ενάντια στους προδότες, ο ελληνικός στρατός θα είναι στη Βόρεια Μακεδονία, όχι όμως για να πολεμήσει κάποιον αόρατο εχθρό αλλά για να εγγυηθεί την ασφάλεια μιας φίλης γειτονικής χώρας», είπε.

Και στρέφοντας τα βέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη (χωρίς ονομαστική αναφορά) για τη στάση του στο θέμα, ρώτησε: «Αφησαν τα περί μειοδοσιών και λένε τώρα ότι εάν γίνουν κυβέρνηση θα προσέχουν να τηρείται κατά γράμμα η δήθεν "προδοτική" Συμφωνία. Αφού είναι "προδοτική", τι τους νοιάζει αν τηρείται κατά γράμμα; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτούς αλλά και μεγαλύτερη δικαίωση για εμάς. Πού πήγαν σήμερα οι μακεδονομάχοι υπερπατριώτες; Οταν τα τουρκικά γεωτρύπανα επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ, πού είναι κρυμμένοι οι Μακεδόνες υπερπατριώτες; Μας κατηγορούν που συγκαλούμε το ΚΥΣΕΑ Κυριακή, παραμονή του Αγίου Πνεύματος, και τους ενοχλούμε από τις διακοπές τους στις παραλίες».

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα περιλαμβάνει απόψε ομιλία στην πολιτική εκδήλωση του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, με θέμα: «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - Παράγοντας δίκαιης & βιώσιμης ανάπτυξης για όλους».

Σκυτάλη στους Οικολόγους από τον Α. Φλαμπουράρη

Στο μεταξύ, δύο ημέρες μετά το «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων, φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους για εκπροσώπησή τους στη Βουλή, αλλά από το επόμενο έτος. Κατά τις πληροφορίες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ορίσθηκε στην τέταρτη (και εκλόγιμη) θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τη συμφωνία όμως να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα του χρόνου. Σ' αυτή την περίπτωση, η έδρα θα περάσει στην Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, η οποία ακολουθεί στην πέμπτη θέση, και ανήκει στην ομάδα των Οικολόγων Πράσινων.

Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους θεωρείται στρατηγική και φέρεται να έχει την ενθάρρυνση της (ανερχόμενης στη Γερμανία) επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων, Σκα Κέλερ. Η κα Κέλερ αναμένεται να έλθει στην Αθήνα για να στηρίξει στην προεκλογική μάχη τον κ. Τσίπρα, όπως είχε κάνει στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v