Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον κίνδυνο της ακυβερνησίας επισείει η ΝΔ

Στρέφεται στους αναποφάσιστους, με στόχο την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές και μια «ισχυρή εντολή» από τους πολίτες. Η απλή αναλογική και η ευθύνη των πολιτών. Πώς θα κινηθούν στην Πειραιώς, με φόντο την 7η Ιουλίου.

Τον κίνδυνο της ακυβερνησίας επισείει η ΝΔ

Η ανάγκη εξασφάλισης από τη ΝΔ μιας ισχυρής εντολής κατά τις προσεχείς εκλογές, καθώς και η ταυτόχρονη επισήμανση των κινδύνων που ελλοχεύουν από μία ενδεχόμενη ακυβερνησία του τόπου, θα κυριαρχήσουν στη ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του, κατά το επόμενο διάστημα. Στόχος του γαλάζιου επιτελείου είναι να πείσει κυρίως τους αναποφάσιστους να εμπιστευτούν τη ΝΔ και να της δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσει το κυβερνητικό της σχέδιο για την επόμενη μέρα.    

«Ο σκοπός είναι να είναι αυτοδύναμη η Ελλάδα. Η επόμενη κυβέρνηση να είναι ισχυρή και αποτελεσματική και να εξασφαλίζει, πάνω απ’ όλα, το ζητούμενο, που είναι η κυβερνητική σταθερότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του (στον ΑΝΤ1), χαρακτηρίζοντας ως το καλύτερο ποσοστό για τη ΝΔ αυτό που «θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα να μπορούμε να εγγυηθούμε στον ελληνικό λαό μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία γρήγορα μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνονται και στο σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα γίνουν οι μεθεπόμενες εκλογές και με το οποίο -όπως υποστηρίζουν- η χώρα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί αφού θα απαιτήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, που όμως δεν μπορεί να γίνει στην πράξη.

Για τον λόγο αυτό ουσιαστικά θα θέσουν τους πολίτες προ των ευθυνών τους, καλώντας τους να αποφασίσουν αν θέλουν «η χώρα να κυβερνηθεί ή να μπει σε νέες μεγάλες περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες». Το σενάριο της ακυβερνησίας, υποστηρίζει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, «θα ήταν καταστροφικό μετά από όσα πέρασε η χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης κυβέρνησης. Δεν έχει τη δυνατότητα να γυρίσει και πάλι πίσω».  

«Σε όλους τους Έλληνες»

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει να μιλά ενωτικά, με μετριοπαθείς και ήπιους τόνους, απευθυνόμενος «σε όλους τους Έλληνες», ανεξάρτητα με την ιδεολογία τους και με το τι έχουν ψηφίσει στο παρελθόν. Σε αισιόδοξα μηνύματα ενόψει των εθνικών εκλογών επικεντρώνεται και η καμπάνια της ΝΔ. «Μερικές φορές η ψήφος είναι μια υπέρβαση αλλά πάντα είναι μια φλόγα ελπίδας για να είμαστε ενωμένοι και για να γίνει η Ελλάδα μια χώρα πιο φωτεινή», αναφέρεται σε σχετικό βίντεο της Πειραιώς που ανέβηκε στα social media, την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει και τη μορφή του προεκλογικού αγώνα. Απορρίπτει πλέον τις παραδοσιακές συγκεντρώσεις, τις οποίες θα αντικαταστήσει από στοχευμένες σε συγκεκριμένα κοινά θεματικές συζητήσεις, περιοδείες και επισκέψεις.

Χθες ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Κερατσίνι, όπου τον υποδέχθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρετάκος, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Γεγονός που, όπως λένε γαλάζια στελέχη, «από μόνο του σηματοδοτεί τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη -αν οι πολίτες τον τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους στις εθνικές εκλογές- να συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης».

Πάντως, η ΝΔ δεν θα αφήσει ασχολίαστες τις «κυβερνητικές τακτοποιήσεις και τα ρουσφέτια» -όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει- που γίνονται μέχρι και την τελευταία στιγμή στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλάζιοι τομεάρχες θα κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις για να υπογραμμίσουν τη «λογική Μαυρογυαλούρου» την οποία αποδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη από χθες ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιάννης Γεωργαντάς προειδοποίησε ότι «κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από την περασμένη  Δευτέρα μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητά της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v