Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι υποψήφιοι βουλευτές στις λίστες της ΝΔ για την Αττική

Ποια ονόματα έχουν «κλειδώσει» από την Πειραιώς ενόψει 7ης Ιουλίου. Ποιες περιφέρειες επιλέγουν οι νυν κοινοβουλευτικοί. Οι εκπλήξεις και οι «κράχτες». Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στις λίστες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στις λίστες της ΝΔ για την Αττική

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του αυτή τη στιγμή να είναι επικεντρωμένοι στις επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής, ωστόσο με γοργούς ρυθμούς κλείνουν και οι λίστες των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, με φόντο την 7η Ιουλίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων υποψηφίων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες και τα πρόσωπα κράχτες της τελευταίας στιγμής, που θα ανακοινωθούν επισήμως μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ένα από αυτά είναι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εκπροσώπων των ΜΜΕ που αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην πολιτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό την κατάρτιση του καλύτερου δυνατού ψηφοδελτίου, αναμένει και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκειμένου να αξιοποιήσει στις εθνικές λίστες αξιόλογα στελέχη που δεν θα εκλεγούν την Κυριακή.

Στην Α Αθήνας, υποψήφιοι θα είναι, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ο δικηγόρος-οικονομολόγος Δημήτρης Ιατρίδης, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Άγγελος Συρίγος, η πρώην βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού – δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, η δικηγόρος Σοφία Νικολάου, ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, η Ρένα Βασιλάκη στέλεχος της ΝΔ, η Αλεξάνδρα Χαριτάτου, ιστορικός – μουσειολόγος καθώς και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος  Μπογδάνος. Την επανεκλογή τους στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα διεκδικήσουν και οι νυν βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Θόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος μετακομίζει από το Επικρατείας.  

Στον Βόρειο Τομέα της πρώην Β’ Αθήνας ρίχνονται στην μάχη η δικηγόρος Ζωή Ράπτη, ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Νίκος Ρωμανός, ο επιχειρηματίας Βασίλης Ξυπολητάς, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Νίκος Κωστόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ – οικονομολόγος Σάκης Ιωαννίδης, η δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος, ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. Συνυποψήφιοί τους θα είναι οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Νίκη Κεραμέως.

Ο Νότιος Τομέας

Μεγάλος ανταγωνισμός αναμένεται να γίνει και στον Νότιο Τομέα, όπου θα είναι υποψήφιοι η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη (κόρη του πρώην υπουργού, Νίκου Γκελεστάθη), ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρώην γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο πρώην Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Βασίλης Σπανάκης, το πρώην στέλεχος του Ποταμιού – μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος, οι απερχόμενοι δήμαρχοι Δάφνης Μιχάλης Σταυριανουδάκης και Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Βασίλειος Ανδρικόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Green Cola Hellas, η σύμβουλος εκπαιδευτικών και ειδικών θεμάτων Ντόρα Πάλλη (κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλιά), ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, οι δημοσιογράφοι Έμη Λιβανίου  και Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο προερχόμενος από τη Δράση, Τέλης Αϊβαλιώτης. Υποψήφιοι θα είναι στην ίδια περιφέρεια και οι εν ενεργεία βουλευτές Νίκος Δένδιας, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Χάρης Θεοχάρης καθώς και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην Ανατολική Αττική θα είναι υποψήφιες η δημοσιογράφος Χαρά Ξάνθη, η πολιτική επιστήμονας Βάσω Κόλλια και ο πρώην ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, καθώς και οι νυν βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου και Βασίλης Οικονόμου.  

Ο δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας και ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας, κατεβαίνουν, ανάμεσα στους άλλους, στην Δυτική Αττική, ενώ στον Δυτικό Τομέα οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιμος Γιακουμάτος, καθώς και οι:  Δημήτρης Μαραβέλιας, πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και οι δημοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος.

Στην Α Πειραιά θα είναι υποψήφιοι ο νυν βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς, ο επιχειρηματίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης και ο προερχόμενος από Δράση, δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης, ενώ στην Β' Πειραιά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος και η οικονομολόγος Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψηφιότητες της καθηγήτριας του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου και ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής στα Δωδεκάνησα.

 

* Δείτε αναλυτικά τα προφίλ οκτώ υποψηφίων που ανακοινώθηκαν επίσημα στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v