Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Θα κερδίσουμε τις εκλογές

Η προσδοκία της ΝΔ για πτώση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε διότι η κυβέρνηση είχε σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών. Η έξοδος από τα μνημόνια θέτει νέα δεδομένα που οι πολίτες τα βλέπουν στην τσέπη τους.

Τσακαλώτος: Θα κερδίσουμε τις εκλογές

Πυρά στη Νέα Δημοκρατία πως το αφήγημα πως θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε «μπούμερανγκ», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, μιλώντας για ένα σχέδιο που έχει δημοσιονομικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο. «Με αυτό θα πάμε στις εκλογές και θα κερδίσουμε» είπε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Επεσήμανε πως σταδιακά οι πολίτες βλέπουν στην τσέπη τους, τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια. Όπως είπε αυτό θα φαίνεται σιγά σιγά μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων, αναφέροντας ενδεικτικά το πακέτο μέτρων που περνά από τη Βουλή. Σημείωσε πως «δεν λέμε ότι όλα είναι ρόδινα», ωστόσο τόνισε πως ψηφίζονται μία σειρά παρεμβάσεων όπως είναι η ρύθμιση των οφειλών και οι τροπολογίες για τη 13η σύνταξη και τον ΦΠΑ.

Ο υπουργός σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως έχει διαψευστεί όλο το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Βάλατε πολύ μεγάλο βάρος στο ότι θα πέσουμε επειδή δεν θα κλείσουμε την αξιολόγηση, για τις Πρέσπες και για άλλα θέματα». Προσέθεσε «αυτό έγινε μπούμερανγκ. Έπρεπε να έχετε καταλάβει ότι δεν θα πέσουμε γιατί υπήρχε σχέδιο πως θα βγούμε από την κρίση και από το μνημόνιο και πως θα διαχειριστούμε την επόμενη ημέρα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα καλά νέα της ημέρας και παρουσιάζοντας βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες. Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η ανισότητα στην κατανομή του εισοδήματος έφτασε στα επίπεδα προ κρίσης. «Μετά τον Αύγουστο του 2018 να βρείτε έναν τομέα που κάποιος Έλληνας δεν έχει βοηθηθεί» σημείωσε και προσέθεσε «θέλετε να μιλήσουμε για τα νέα ζευγάρια που μπορούν να πάρουν επιδότηση, να μιλήσουμε για τα παιδιά και τις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, για την ανεργία, για τους μικρομαγαζάτορες»;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v