Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στο αφήγημα του αύριο ο Μητσοτάκης

Πώς χαράζει τη στρατηγική του και ποιο το σκεπτικό του. Οι αναποφάσιστοι, οι απολιτίκ και ο… άλλος δρόμος. Δηλώνει έτοιμος για τη νέα κόντρα με τον Τσίπρα στη Βουλή.

Επιμένει στο αφήγημα του αύριο ο Μητσοτάκης

«Όπου προκαλούμαστε, θα απαντάμε», λένε στη ΝΔ με αφορμή την προχθεσινή, υψηλότατων τόνων κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου σήμερα θα παιχτεί το «δεύτερο ημίχρονο», ωστόσο βούληση του προέδρου της ΝΔ είναι να μη μείνει εκεί. Αυτό που θέλει και έχει διαμηνύσει και στους στενούς του συνεργάτες είναι η προβολή προς τους πολίτες του σχεδίου του για την επόμενη μέρα.

Μόνο με αυτό τον τρόπο, λένε στην Πειραιώς, οι αναποφάσιστοι και όσοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, θα μπορέσουν να… επιστρέψουν στις κάλπες και να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ. Και κατά τη χθεσινή περιοδεία του σε Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα των επόμενων χρόνων, δεσμευόμενος να βάλει τη χώρα «σε ράγες πραγματικής ανάκαμψης» και εξηγώντας πως «η οικονομία πρέπει να δημιουργεί νέες και καλές θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι που αποφοιτούν να μην έχουν ως πρώτη σκέψη να φύγουν στο εξωτερικό».

Πεποίθηση του προέδρου της ΝΔ είναι ότι μπορούμε να γίνουμε μια «κανονική ευρωπαϊκή χώρα» και ότι η 26η Μαΐου, μέσα από τις κάλπες, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία γι’ αυτή την πολιτική. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, ξέρει και ο ίδιος πολύ καλά ότι κομβικός θα είναι ο ρόλος των απολιτίκ νέων ανθρώπων. Σε αυτούς απευθύνθηκε, μιλώντας στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας: «Εισπράττω τη βουβή οργή της κοινωνίας απέναντι σε μία κακή κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να πούμε στους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Μην επιλέξετε την αποχή, μην ενδώσετε τις πιέσεις όλων όσοι λένε ότι όλοι είναι ίδιοι, δεν είναι», τόνισε και απηύθυνε έκκληση στους δημοκρατικούς πολίτες. «Αφήστε στην άκρη ό,τι μας χώριζε. Στηρίξτε τη ΝΔ. Δώστε μου την δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα», τόνισε. 

Περιφερειακή ανάπτυξη

Πέρα από τη στήριξη που παρέχει στους γαλάζιους υποψήφιους περιφερειάρχες σε κάθε περιοδεία του (χθες το έκανε με τον Νεκτάριο Φαρμάκη για τη Δυτική Ελλάδα και τον Αλέκο Καχριμάνη στην Ήπειρο), ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έμφαση στο αναπτυξιακό κομμάτι και δη στην περιφερειακή ανάπτυξη, την οποία θεωρεί «κλειδί» για τη συνολική ανάκαμψη της χώρας.

Όσον αφορά τη σημερινή του στάση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί αναλόγως με την αντίστοιχη στάση του Αλέξη Τσίπρα, με την αρχική του τουλάχιστον πρόθεση να μην είναι μακράς διάρκειας η τοποθέτησή του. Και πάλι πάντως αναμένεται να ταυτίσει τον πρωθυπουργό με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Ο κ. Τσίπρας με τη συμπεριφορά του, με τον λόγο του, με τον απαξιωτικό ενικό τον οποίο χρησιμοποίησε απέναντι στο πρόσωπό μου, δικαίωσε απόλυτα αυτό το οποίο λέμε τόσο καιρό. Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, αρνούμενος να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. «Δεν είμαι εδώ για να τελειώσω κανέναν, αλλά για να προχωρήσω με όλους. Ενωμένοι, θα μπορέσουμε επιτέλους να βάλουμε την Ελλάδα σε μια πορεία πραγματικής ανάταξης και ανάκαμψης», ανέφερε. Όσο για το δίλημμα της κάλπης -όπως το προσδιόρισε- είναι «ποιος μπορεί να μιλήσει για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, ποιος μπορεί να δημιουργήσει δουλειές, ποιος μπορεί να μειώσει τους φόρους, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v