Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή επίθεση Πολάκη στον Κ. Μητσοτάκη

Ως πολιτική και όχι προσωπική περιέγραψε την απάντησή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στ. Κυμπουρόπουλο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ανερμάτιστη η ομιλία Μητσοτάκη, σχολίασε. Η ΝΔ έχει περιέλθει σε έσχατη απελπισία.

Σφοδρή επίθεση Πολάκη στον Κ. Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. «Το πολιτικό σας εκτόπισμα είναι από ανεπαρκές έως μηδαμινό» επεσήμανε και συνέχισε τα βέλη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «είτε χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των Σφακίων είτε του Harvard δεν θα καταλάβει ο κύριος Μητσοτάκης».

Συνεχίζοντας τα πυρά μίλησε για μία «ανερμάτιστη ομιλία» και για ένα «άθροισμα τσιτάτων», που «δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά του τα έχει γράψει το γνωστό συγκρότημα της διαπλοκής, που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Νέας Δημοκρατίας». Προσέθεσε δε πως ήταν μία ομιλία που είχε χλιαρή υποδοχή από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στα όσα είχε πει για το Στ. Κυμπουρόπουλο σημείωσε πως «η απάντηση μου ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική», προσθέτοντας «τον αντιμετώπισα ως ισότιμο συνομιλητή». Όπως είπε «μας είπαν να ζητήσουμε συγγνώμη. Εμείς τη συγγνώμη τη ζητήσαμε με όσα κάναμε στο χώρο της υγείας για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Ζητήσαμε συγγνώμη με τις πράξεις μας, που βοηθήσανε μια κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».

«Έχετε περιέλθει σε έσχατη απελπισία και σε πολιτική απόγνωση» σημείωσε, κάνοντας αναφορά σε μία σειρά κυβερνητικών παρεμβάσεων που ανοίγουν ένα άλλο διάδρομο στην ελληνική κοινωνία. «Τι απέμεινε σε εσάς: φόβος και πανικός» επεσήμανε, και προσέθεσε «φόβος και συνειδητοποίηση πως αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τη μάχη κατά της διαπλοκής. Εμείς δεν κάνουμε deal».

Κατά την τοποθέτηση του σημείωσε «είμαστε δύο κόσμοι και ο κόσμος πρέπει να διαλέξει» και επεσήμανε πως «τα παλαιά πολιτικά κόμματα, οι τραπεζίτες και οι οικονομικά ισχυροί και τα ΜΜΕ επένδυσαν στο αφήγημα της αριστερής παρένθεσης».

Συνέχισε τα βέλη λέγοντας «ότι έχω κάνει είναι αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας και όχι επειδή ήμουνα γιος του μπαμπά. Μιλάτε για τον τρόπο γιατί δεν ξέρετε από τον κόπο». Και προσέθεσε «μας χωρίζει άβυσσος σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο» , αναφέροντας «παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου, όχι με αέρα όπως κάνουν οι φίλοι σας. Δεν έχω πάρει δωράκια από τη Siemens. Δεν ήμουνα κολλητός φίλος με τον Χριστοφοράκο. Ούτε εγώ, ούτε η γυναίκα μου έχουμε off shore».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ακούστηκαν κάποιες φωνές από τα έδρανα, με τον Παύλο Πολάκη πως «με ενημέρωσαν πως θα προσπαθήσετε να στήσετε προβοκάτσια. Σας ενημερώνω ότι δεν θα τσιμπήσω έχω ατσάλινα νεύρα και τεράστια ψυχραιμία».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και σε κρητικές μαντινάδες. Μεταξύ άλλων είπε «πάντα ψηλά στέκει η κορφή αν είν' και χιονισμένη, το βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v