Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτίου: Προπαγάνδα της ΝΔ τα περί κράτους επιδομάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα κράτος πρόνοιας για όλους, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η δαπανη για το παιδί αυξήθηκε στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ 244.000 οικογένειας λαμβάνουν το επίδομα στέγης.

Φωτίου: Προπαγάνδα της ΝΔ τα περί κράτους επιδομάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Για «ένα μύθο της προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε ένα κράτος επιδομάτων» έκανε λόγο από το βήμα της Βούλης η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Παράλληλα αναφέρθηκε στο δίλημμα των ευρωεκλογών που είναι «αν θα συνεχίσουμε με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων ή αν θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με ισχυρό κοινωνικό κράτος με ανοιχτά σύνορα και δίκαιη ανάπτυξη».

Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως «μέσα σε δυο χρόνια ιδρύσαμε ένα διαφανές κράτος πρόνοιας με δυο ψηφιακούς πυλώνες: από τη μια το κράτος, οι περιφέρειες και τα 242 Κέντρα Κοινότητας και από την άλλη ο ΟΠΕΚΑ που δίνει όλα τα επιδόματα ψηφιακά με διασταυρώσεις έξι βάσεων δεδομένων του κράτους, χωρίς ύποπτες διαμεσολαβήσεις». Συνέχισε αναφερόμενη σε μία σειρά επιδομάτων που δίνονται (π.χ. παιδιά, στέγης, υπερηλίκων), προσθέτοντας «προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη ποιο από αυτά θα κόψει εάν έρθει εν τη βασιλεία του».

Ξεδιπλώνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή υλοποιείται επεσήμανε πως “για το παιδί αυξήσαμε τις δαπάνες από 822 εκατομμύρια ευρώ σε 1, 4 δισ. ευρώ. Μέσα σε μια δύσκολη τετραετία και συνεχίζουμε με συγκροτημένες πράξεις, όχι με πυροτεχνήματα”. Παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στέγη, λέγοντας πως 240.000 οικογένειες παίρνουν για πρώτη φορά το επίδομα.

Συνέχισε τα βέλη προς την αντιπολίτευση λέγοντας “και το ΚΕΑ δώσαμε και δεν κόψαμε ούτε ένα επίδομα, από τον περασμένο μήνα δίνουμε όλα τα επιδόματα των ανάπηρων την ίδια μέρα κάθε μήνα, ψηφιακά. Δεν το κάνατε ποτέ , γιατί άραγε;”.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η Θεανώ Φωτίου επεσήμανε “συνεχίζουμε – δεν γυρίζουμε πίσω. Δημιουργούμε ένα κράτος πρόνοιας για όλους. Αποκαθιστούμε αδικίες και παθογένειες δεκαετιών για να αποκτήσουν όλοι ίσες ευκαιρίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v