Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοβουλευτικό «σπριντ» για την ψήφιση τριών νομοσχεδίων

Μαραθώνιος συνεδριάσεων την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να περάσουν από την Ολομέλεια τα οικονομικά νομοσχέδια. Αύριο συνεδριάζει η Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κοινοβουλευτικό «σπριντ» για την ψήφιση τριών νομοσχεδίων

Μπαράζ συνεδριάσεων στη Βουλή, με στόχο την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστούν τρία νομοσχέδια μέσα σε πέντε ημέρες. Θα προηγηθεί αύριο η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τη συνεδρίαση να γίνεται μέσα σε κλίμα πόλωσης μετά την κοινοβουλευτική σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, η συζήτηση θα μπει σε καθαρά οικονομικό πλαίσιο, καθώς η κυβέρνηση θέλει να περάσει από τη Βουλή μια σειρά θετικών ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τη Δευτέρα το πρωί θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ακολούθως θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις. Στόχος είναι το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις οφειλές στην εφορία, στους δήμους και στα ταμεία να ψηφιστεί την Τρίτη.

Σειρά θα πάρει ένα ακόμα νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισαχθεί για συζήτηση στις επιτροπές την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη Παρασκευή (δηλαδή στις 17 του μήνα).

Από εκεί και πέρα, οι κοινοβουλευτικοί ρυθμοί θα πέσουν, καθώς φτάνει η τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Αμέσως μετά θα γίνει η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια, τα οποία αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση θα κατατεθούν στη Βουλή. Πρόκειται για ρυθμίσεις: του υπουργείου Υγείας για τους οργανισμούς των νοσοκομείων και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v