Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις επιτροπές της Βουλής το ν/σ για τις 120 δόσεις

Μέχρι τις 15 Μαΐου αναμένεται να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Ενστάσεις επί της διαδικασίας από ΝΔ, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Στις επιτροπές της Βουλής το ν/σ για τις 120 δόσεις

Με  ενστάσεις από την αντιπολίτευση για τη διαδικασία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις σε εφορία, δήμους και ταμεία. Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Στη συνεδρίαση το λόγο πήρε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, λέγοντας πως έχουμε ένα νομοσχέδιο που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού το στηρίζει. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης επεσήμανε «τουλάχιστον ταχθείτε υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας που περιμένει τα μέτρα και ψηφίστε τα».

Τις ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη διαδικασία εξέφρασε ο Γιάννης Βρούτσης, που αναφέρθηκε στους φορείς που πρέπει να κληθούν στην επιτροπή. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Κουτσούκος είπε πως δεν θα προλάβουν οι φορείς να τοποθετηθούν μέσα σε αυτό το χρονοδιάγραμμα.

«Δεν έπρεπε να πάει αυτό το νομοσχέδιο με τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς δεν αφήνει περιθώρια για βαθύτερη συζήτηση» επεσήμανε από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης. Από το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη τόνισε πως «θα θέλαμε να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα εκτενέστερα».

Στα πυρά της αντιπολίτευσης απάντησε ο Μάκης Μπαλαούρας λέγοντας πως στη συζήτηση που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, επισημαίνοντας πως στην Ολομέλεια θα γίνουν δύο συνεδριάσεις. Τελικά οι επιτροπές αποδέχθηκαν κατά πλειοψηφία το σχεδιασμό του επείγοντος και έτσι προχωρά η συζήτηση με τον αρχικό σχεδιασμό. Δηλαδή στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θα τοποθετηθούν τα κόμματα, το μεσημέρι θα κληθούν οι φορείς και την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v