Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πρεμιέρα» για την Ανανεωτική Αριστερά

«Δεν είμαστε μια εσωκομματική τάση αλλά μια πολιτική κίνηση» σημείωσε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, επισημαίνοντας πως στην «Ανανεωτική Αριστερά» δραστηριοποιούνται και στελέχη εκτός ΚΙΝΑΛ.

«Πρεμιέρα» για την Ανανεωτική Αριστερά

Τη συγκρότηση της πολιτικής κίνησης «Ανανεωτική Αριστερά», στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής. Η πρωτοβουλία των στελεχών της κίνησης έρχεται μετά το «διαζύγιο» με τη ΔΗΜΑΡ και τη συμμετοχή του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου στην κυβέρνηση.

«Δεν είμαστε μια εσωκομματική τάση αλλά μια πολιτική κίνηση» σημείωσε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, επισημαίνοντας πως στην «Ανανεωτική Αριστερά» δραστηριοποιούνται και στελέχη εκτός ΚΙΝΑΛ. Οπως τονίστηκε «στόχος είναι να διευρύνουμε το πολιτικό ακροατήριο του Κινήματος Αλλαγής, να ενισχύσουμε την κεντροαριστερά, να προσφέρουμε λύσεις στον κόσμο της εργασίας, του επιχειρείν, τους νέους, τους επιστήμονες».

Παράλληλα, στη συνέντευξη τύπου επισημάνθηκε μεν πως “ο τίτλος Ανανεωτική Αριστερά αποδίδει την ιστορική μας διαδρομή” αλλά, ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι πρόκειται για μια καθαρά σοσιαλδημοκρατική Κίνηση. Και τονίστηκε πως “το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη απάντηση σε όσους συμπολίτες μας αρνούνται το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία”. Αναφερόμενος στο εγχείρημα ο Χρήστος Μέγας σημείωσε χαρακτηριστικά πως είναι “ένας σοσιαλδημοκρατικός επιταχυντής για τη διεύρυνση, την ανανέωση και την ενίσχυση της κεντροαριστεράς”.

Στη διακήρυξή μεταξύ άλλων, αναφέρεται: Η σοσιαλδημοκρατία συνεχώς άλλαζε γι’ αυτό υπήρχε, αν σταματήσει να αλλάζει θα πάψει να υπάρχει. Με αυτή τη λογική είμαστε ανοικτοί για τη συμμετοχή στις γραμμές μας και όλων όσοι δεν προέρχονται ιστορικά από το ρεύμα της ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες με εμάς. «Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε σαν μια μέλισσα που τσιμπάει και ξυπνάει τις παγωμένες αισθήσεις του κόσμου των πολιτικών ιδεών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σιακάνταρης.

Τα στελέχη της «Αν-Αρ» διευκρίνισαν ότι μετέχουν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ και εκτίθενται στα ψηφοδέλτιά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v