Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το κυβερνητικό ηθικό πλεονέκτημα αμφισβητεί η ΝΔ

Καταγγέλλει μεγάλη απόσταση του Αλέξη Τσίπρα από το κοινό αίσθημα. Έμφαση στην υπόθεση Πολάκη και στις περσινές διακοπές της οικογένειας Τσίπρα. Στη Χαλκίδα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κυβερνητικό ηθικό πλεονέκτημα αμφισβητεί η ΝΔ

Στην προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης σε επίπεδο ηθικής επιδίδεται ολοένα και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα η ΝΔ. Με αφορμή κυρίως την υπόθεση Πολάκη, αλλά και τη φιλοξενία της οικογένειας Τσίπρα στο σκάφος του εφοπλιστή Παναγόπουλου (που είδε εσχάτως το φως της δημοσιότητας), η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει στο στόχαστρό της το πολυσυζητημένο «ηθικό πλεονέκτημα» που επικαλείται η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το κοινό αίσθημα.

Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνει την επιλογή αυτού να μιλήσει στη Βουλή μόνο για «το ύφος και το ήθος» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με αφορμή την επίθεσή του προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αποφεύγοντας να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα που -σύμφωνα με την ίδια πηγή- έχει πρόσφορο έδαφος για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε χθες την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη, που θα συζητηθεί από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή, ενώ «έριξε το γάντι» στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι στη σχετική ψηφοφορία θα αναμετρηθούν με την αξιοπρέπειά τους και θα δείξουν «αν είναι Πολάκηδες».

Η Πειραιώς σχολίαζε δηκτικά την απουσία από τα βουλευτικά έδρανα όλων των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προαναγγελθείσα κατάθεση της πρότασης από τον κ. Μητσοτάκη. «Το γεγονός αυτό προφανώς αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ήθελε να ταυτισθεί ακόμη και η εικόνα του με τον κ. Πολάκη», λένε γαλάζιες πηγές, που, αναφερόμενες στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και στην απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, τόνιζαν: «Ο κ. Δραγασάκης έμοιαζε σαν να υποχρεώθηκε παρά τη θέλησή του να εκπροσωπήσει τον κ. Τσίπρα. Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι αν και προκλήθηκε ευθέως από τον κ. Μητσοτάκη, απέφυγε και εκείνος στις τοποθετήσεις του να καλύψει τον Παύλο Πολάκη», σημείωναν.

Κόντρα στη γραμμή

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας την κίνηση Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στη ΝΔ τη «διαβάζουν» ως αποτέλεσμα του κινδύνου -όπως λένε- για το Μαξίμου ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντέξουν σε μια ψηφοφορία που θα αφορά μόνο τον αν. υπουργό, ψηφίζοντας κόντρα στην επίσημη κομματική γραμμή.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τον πρωθυπουργό πάνω στο σκάφος, σε συνδυασμό και με τη σχετική δημόσια παρέμβαση της Κατερίνας Παναγοπούλου, η ΝΔ προσώρας έχει επιλέξει -πέραν μιας ανακοίνωσης- να τηρήσει στάση αναμονής, προσδοκώντας στη δημοσιοποίηση περισσότερων λεπτομερειών του θέματος. «Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία του κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο», τόνισε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, υψηλόβαθμο στέλεχος της οποίας έλεγε αργά το βράδυ: «Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της. Ο κ. Τσίπρας προφανώς δεν έχει συναίσθηση της θέσης του. Καταγγέλλει δήθεν τη διαπλοκή και ο ίδιος, κρυπτόμενος, δανείζεται το σκάφος ενός επιχειρηματία, λίγες μέρες μάλιστα μετά την τραγωδία στο Μάτι».

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις περιοδείες του στην Περιφέρεια, θα επισκεφθεί τη Χαλκίδα. Θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στα Ναυπηγεία Χαλκίδας καθώς και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας, ενώ θα περπατήσει και στο κέντρο της πόλης, όπου θα μιλήσει με κατοίκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v