Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ανήγγειλε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης. Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ο Π. Πολάκης αλλά ο Αλ. Τσίπρας, σχολίασε. Δεν υπάρχει θέμα που δημιουργεί δυσχέρεια στην κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση, μετά από την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν πρόκειται για κίνηση τακτικής» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θέλει να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για όλα τα σοβαρά θέματα και η αξιωματική αντιπολίτευση το αποφεύγει. 

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μησοτάκη σημείωσε πως «το πρόβλημα σας δεν είναι ο Πολάκης, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η απήχηση που έχει στο λαό και στην Ευρώπη. Το πρόβλημα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι εσείς πιστεύετε ότι ήταν ένα ιστορικό ατύχημα, ενώ αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της κοινωνίας και η ανάγκη αυτή παραμένει και ενισχύεται. Το πρόβλημα σας κύριε Μητσοτάκη είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιλύει προβλήματα».

Μάλιστα τόνισε πως αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία «διέπεται από επικοινωνιακά κίνητρα», ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει να συζητήσει τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Συνέχισε τα βέλη λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να αποφύγει τη συζήτηση για κρίσιμα θέματα όπως οι μισθοί, η οικονομία, η ανάπτυξη και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε πως σημασία για τους πολίτες έχουν οι 120 δόσεις (το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή), οι διεθνείς αναβαθμίσεις από διεθνείς οίκους και άλλα θέματα. Τόνισε πως έχει σημασία να συζητήσουμε για τα άτομα με αναπηρία αλλά και για το ελληνικό φιλότιμο που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει θέμα που να μας δημιουργεί δυσχέρεια. Όλα τα θέματα μπορούν να συζητηθούν».

Από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση πως θέλει «να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων», σχολιάζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο αφορολόγητο. Μάλιστα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως είχε επενδύσει στη μείωση του αφορολόγητου για να έχει έσοδα 2 δισεκατομμύρια για φοροελαφρύνσεις.

Ανταπάντηση Μητσοτάκη με Καβάφη

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κυριάκος Μηστοτάκης αναφέροντας πως η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη ήταν εκτός θέματος. Συνέχισε λέγοντας «φοβάστε ότι μέχρι και οι λογικοί, συνεργάσιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αντέξουν σε μία ψηφοφορία να ακολουθήσουν τον κύριο Πολάκη και να ψηφίσουν όπως πράγματι αισθάνονται. Ο Πολάκης δεν είναι δικό μας πρόβλημα, είναι δικό σας και της ελληνικής κοινωνίας».

Συνέχισε σε υψηλούς τόνους επισημαίνοντας «άφησε σε εσάς ο κύριος Τσίπρας το πικρό ποτήρι να υπερασπιστείτε τον κύριο Πολάκη και απέδρασε για να κάνει μια ομιλία στην άλλη άκρη της πατρίδας μας». Κλείνοντας τη δεύτερη τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε ένα στίχο του Καβάφη λέγοντας «κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις».

“Σας έδωσε την εντύπωση ότι είχα ένα πικρό ποτήρι;” απάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης, επαναλαμβάνοντας πως το θέμα είναι αν θα πάμε στις εκλογές με τα προβλήματα των πολιτών ή κρύβοντας τα. Όσον αφορά στα όσα είχαν ακουστεί νωρίτερα για τον νέο υπουργόν Τουρισμού σημείωσε “ο κύριος Θεοχαρόπουλος δεν ήταν δεξιός ούτε μέλος του κόμματος του κυρίου Καρατζαφέρη” και προσέθεσε “οι αριστεροί επανασυσπειρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προοδευτικές δυνάμεις συσπειρώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον κίνδυνο της δικής σας πολιτικής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v