Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η συμπεριφορά Πολάκη πλήττει τη Δημοκρατία

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης ρώτησε αν «είστε και εσείς Πολάκηδες». Για Θεοχαρόπουλο: «καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb».

Μητσοτάκης: Η συμπεριφορά Πολάκη πλήττει τη Δημοκρατία

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε “ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα” και μίλησε για “Πολακισμό που είναι φασισμός” και δεν έχει θέση στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κοιτώντας τα έδρανα των κυβερνητικών βουλευτών, σημείωσε πως “το ερώτημα είναι αν είστε και εσείς Πολάκηδες. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες”.

Συνεχίζοντας τα πυρά στον αναπληρωτή υπουργό – και στα όσα είχε πει για τον Στ. Κυμπορόπουλο- τόνισε πως “η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών. Η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Η αυταρχική συμπεριφορά ενός βουλευτή που, αντί να απολογείται και να ζητάει συγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις, ξεσηκώνει το φιλότιμο των Ελλήνων”.

Παράλληλα σημείωσε πως “όταν ο Πρωθυπουργός σπεύδει να τα καλύψει όλα αυτά και μάλιστα με απόλυτο τρόπο - τότε το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση. Αφορά συνολικά το ύφος και το ήθος της εξουσίας, όπως την ασκούν αυτοί που την έχουν σήμερα”. Και επανέλαβε πως “ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει κάτι ρωσικές κούκλες, τις μπάμπουσκες. Τις ανοίγεις και όλο πέφτεις πάνω σε νέες μεταμφιέσεις. Μόνο που καταλήγεις κάποια στιγμή στην τελευταία κούκλα και αυτή δεν ανοίγει άλλο. Και η κούκλα αυτή έχει το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, επέλεξε -ανάμεσα σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις πασχαλινές διακοπές μαζί ο Πρωθυπουργός”

O Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την κριτική λέγοντας πως “εννοείται, ότι οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η διαδικασία θα ήταν περιττή. Γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει στο σπίτι του. Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην νέο υπουργό Τουρισμό Θανάση Θεοχαρόπουλο, λέγοντας “για να φτάσετε εκεί κάνατε πολλά: Ως αρχηγός ενός κόμματος διοριστήκατε βουλευτής άλλου κόμματος για να προσχωρήσετε τελικά στη δύναμη ενός τρίτου κόμματος. Κι είστε ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει.Συγχαρητήρια και στον κ.Τσίπρα, για τις τελευταίες επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας”. Συνέχισε τα πυρά λέγοντας “μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v