Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάριο ανασύστασης της ΚΟ του Ποταμιού

Το επιστημονικό συμβούλιο είναι αυτό που θα γνωμοδοτήσει αν μπορεί να συσταθεί εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καθώς πλέον έχει πέντε βουλευτές. Η επιστολή Στ. Θεοδωράκη.

Σενάριο ανασύστασης της ΚΟ του Ποταμιού

Στο Ποτάμι πέφτουν οι προβολείς στη Βουλή, καθώς η... ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συζητείται στο επιστημονικό συμβούλιο. Η απόφαση -όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης- θα βγει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού έχει διαλυθεί, καθώς μετά από αποχωρήσεις βουλευτών δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός (με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται ο «μαγικός αριθμός» πέντε για να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα).

Η παραίτηση της Κατερίνας Μάρκου -που είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι και πλέον είναι υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας- έχει ως αποτέλεσμα να μπει στη Βουλή ο Νίκος Νυφούδης (ο οποίος παραμένει στο Ποτάμι). Σημειώνεται πως στη θέση του Γιώργου Αμυρά (μεταπήδησε στη ΝΔ) είναι πλέον η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία επίσης είναι στο Ποτάμι.

Το επιστημονικό συμβούλιο είναι αυτό που θα γνωμοδοτήσει αν μπορεί να συσταθεί εκ νέου μετά από αυτές τις εξελίξεις η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η επιστολή Σταύρου Θεοδωράκη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στις 11 Απριλίου ανέλαβε τα βουλευτικά της καθήκοντα η Αντιγόνη Λυμπεράκη και τη Δευτέρα 6 Μαΐου αναλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης. Η κυρία Λυμπεράκη εκλέχθηκε βουλευτής της Β' περιφέρειας Αθηνών και ο κ. Νυφούδης της Β' περιφέρειας Θεσσαλονίκης, και οι δύο με τους συνδυασμούς του Ποταμιού. Επίσης, σας είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς, βουλευτής Αττικής, και ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής Α’ Αθηνών εκλέχθηκαν ομοίως βουλευτές με τους συνδυασμούς του Κινήματός μας.

Από τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ. 1, 2 και 16 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής προκύπτει ότι πέντε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχθηκαν με κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές από τις οποίες προήλθε η Βουλή, με συνδυασμούς στα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας, συγκροτούν αυτοδικαίως Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκτός αν δηλώσουν ενυπόγραφα διαφορετική προτίμηση.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλώ να ζητήσετε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί η αυτοδίκαιη επανασυγκρότηση της Κ.Ο του κόμματός μας.

Μετά τιμής,

Σταύρος Θεοδωράκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v