Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιπολίτευση μέσω… Βουλής από τη ΝΔ

Καταθέτει σήμερα πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. Άμεσα η τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου. Ψηλά στην ατζέντα και η τραγωδία στο Μάτι.

Αντιπολίτευση μέσω… Βουλής από τη ΝΔ

Με «σημαία» την επίθεση του Παύλου Πολάκη προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο πορεύεται η ΝΔ στον δρόμο προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου, επιλέγοντας να αντιπολιτευτεί και σε θέματα ηθικής. «Το ήθος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αποτελεί καθρέφτη της κυβέρνησης», διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία η Πειραιώς, το επαναλαμβάνει σε όλες τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα τη ΝΔ, καταθέτει σήμερα πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη.

«Την καταθέτουμε γιατί στο πρόσωπό του συνοψίζεται ο κυνισμός, τολμώ να πω η φασιστική νοοτροπία, ενός ανθρώπου που περιφρονεί εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες από την Καβάλα, που καταγγέλλει παράλληλα και τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ταυτίζει με τον υπουργό του, τον οποίο -όπως λέει- καλύπτει απόλυτα. «Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας. Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση στεκόμαστε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι στην τριήμερη συζήτηση ο πρωθυπουργός θα βρεθεί «στριμωγμένος στα σκοινιά», αφού -όπως εκτιμά- το σύνολο της κοινωνίας τάσσεται απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό και τη στάση του. Παράλληλα, υποστηρίζει πως «θα πέσουν οι μάσκες» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν διατυπώσει αιχμές κατά του κ. Πολάκη όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. «Θα αποδειχθεί εμπράκτως αν το έκαναν επειδή πραγματικά το εννοούσαν ή απλά για το θεαθήναι», αναφέρει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, διευρύνοντας πάντως τη συζήτηση και πέραν του Παύλου Πολάκη, σε μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που με τις παρεμβάσεις τους «προκαλούν την κοινωνία». Φέρει ως παραδείγματα τον Γιώργο Κυρίτση «που δήλωσε ότι ‘δεν πέθανε κανείς από μολότοφ’, ξεχνώντας τα θύματα της Μαρφίν», καθώς και τον Νίκο Φίλη, «ο οποίος αναρωτιόταν ‘πόσα μακαρόνια θα φάει κανείς’ για την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Μάτι και αφορολόγητο

Δεδομένο θεωρείται, πάντως, ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γενικεύσει την αντιπολιτευτική του ρητορική και σε άλλα θέματα, όπως η τραγωδία στο Μάτι και το αφορολόγητο. Άμεσα, όπως έχει προαναγγείλει, η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα ζητείται η μη μείωση του αφορολογήτου από 1η Ιανουαρίου του 2020, ενώ για τα γεγονότα με τους 100 νεκρούς στην Ανατολική Αττική και τα τελευταία σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ, η Πειραιώς κάνει λόγο για «αποκάλυψη του απάνθρωπου κυνισμού της ομάδας του Μαξίμου. Γνώριζαν ότι υπάρχουν νεκροί και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονταν ήταν να δείξουν ότι κάτι κάνουν κάτι στήνοντας συσκέψεις επικοινωνιακού χαρακτήρα», αναφέρουν κομματικές πηγές.

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, κατά την χθεσινή του ομιλία, αναφέρθηκε στο θέμα: «Ανατρίχιασα όταν είδα αυτά τα οποία έδειξε αυτή η τηλεοπτική εκπομπή.  Ανατρίχιασα γιατί σκεφτόμουν εκείνη την ώρα πόσο κυνισμό, πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή πρέπει να έχει κάποιος, ο οποίος στήνει μια τηλεοπτική φιέστα την ώρα που ήδη γνωρίζει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς. Και  αναρωτιέμαι πραγματικά εάν αυτή η αντιμετώπιση της πολιτικής είναι η πολιτική που μας αξίζει σήμερα», τόνισε. Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει επιτέλους σε δύο ερωτήματα: Αφενός, αν γνώριζε ή όχι για τους νεκρούς την ώρα της σύσκεψης που συγκάλεσε στις 11:30 το βράδυ και αφετέρου, εάν είχαν ή όχι την έγκρισή του όσα είπαν οι υπουργοί του τρεις μέρες αργότερα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v