Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ο γόνος των σαλονιών και των off shore δεν θέλει debate

Κατά μέτωπο επίθεση από τα Χανιά στον αρχηγό της ΝΔ με ονομαστική αναφορά στον “μιντιακό στρατό” που τον στηρίζει. Προανήγγειλε τις ανακοινώσεις της ερχόμενης εβδομάδας για τα θετικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα κάνουν κάποιους να ξαναζήσουν “Εβδομάδα των Παθών”.

Τσίπρας: Ο γόνος των σαλονιών και των off shore δεν θέλει debate

Δριμύτατη επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ και στον «μιντιακό στρατό» που την στηρίζει εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά, ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία του στο νησί.

Ταυτόχρονα, επιχείρησε έναν μικρό απολογισμό της τετραετούς θητείας της κυβέρνησής του, από το «καυτό»καλοκαίρι του 2015 («δεν λυγίσαμε, δεν ερωτευτήκαμε ξαφνικά την καταστροφική συνταγή των μνημονίων, κάναμε ένα συμβιβασμό, με μοναδικό ορίζοντα την υπέρβαση του»), μέχρι σήμερα που με τη χώρα εκτός μνημονίων, χτίζεται η νέα οικονομία και η ανάπτυξη διορθώνοντας αδικίες της μνημονιακής περιόδου.

«Από τον Αύγουστο του 2018 Ελλάδα τελείωσε με τα μνημόνια. Δεν τελείωσε όμως με τις συνέπειες τους, δεν έκλεισαν οι πληγές. Και το ξέρω πολύ καλά. Δε στέκομαι σήμερα μπροστά σας για να σας πω ότι ζείτε ζωή χαρισάμενη. Δεν θα το κάνω ποτέ. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε επιχείρηση. Όμως, γνωρίζω και γνωρίζετε, ότι πλέον ο τροχός της ιστορίας έχει αλλάξει φορά», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

Προανήγγειλε μάλιστα τις ανακοινώσεις για τα θετικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα γίνουν στις αρχές της εβδομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι τόσο σημαντικές που θα κάνουν κάποιους «να περάσουν μεταχρονολογημένα την Εβδομάδα των Παθών».

«Ο γόνος των σαλονιών»

Στο σημείο αυτό, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολεμική που ασκεί στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

«Υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα και του ξέφυγε ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

Τα λέει γιατί τα πιστεύει. Διότι ο ίδιος δε μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει δώρο Χριστουγέννων ή ένα επίδομα που θεωρεί πενιχρό. Δε μπορεί να φανταστεί ο γόνος που μεγάλωσε και έζησε στα μεγάλα σαλόνια και που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των offshore οικογενειακών επιχειρήσεων τι σημαίνει για κάποιον να παίρνει 150 ευρώ το μήνα επίδομα για το νοίκι του.

Αυτό το 150άρι το θεωρεί ανώφελο και το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας.Λες και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν από επιλογή να είναι φτωχοί και με το επίδομα τους καλομαθαίνουμε να συνεχίσουν να είναι.

Αλλά αυτές τις ανοησίες τις πιστεύει. Πιστεύει βαθιά ως ακραία νεοφιλελεύθερος ότι η στήριξη των ευάλωτων, των αδυνάμων είναι όχι απλά περιττό έξοδο, αλλά ηθικά λάθος. Πιστεύει σε μια κοινωνία άκρατου ανταγωνισμού. Μια κοινωνία ζούγκλα, στην οποία επιβιώνουν μονάχα οι ισχυροί».

Αποδίδοντας σ΄αυτή την αντικοινωνική ατζέντα την άρνηση του κ.Μητσοτάκη να γίνει debate ανάμεσά τους, ο κ.Τσίπρας επανέλαβε την πρόκληση-πρόσκληση διότι, όπως είπε, «στο τέλος το πικρό ποτήρι δεν θα το αποφύγει».

Οχι πισωγύρισμα στη λεηλασία

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι η επιστροφή του παλιού πολιτικού συστήματος στην εξουσία θα σημαίνει και επιστροφή στα χρόνια της κοινωνικής λεηλασίας και κατάρρευσης.

Όπως είπε: «Θα είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τόπο πάνω που μπήκε στο δρόμο της ανάκαμψης. Πρώτα απ’ όλα θα είναι πισωγύρισμα στο κοινωνικό επίπεδο.

Ο καθένας και η καθεμιά γνωρίζει στη ζωή και στην τσέπη του, τι βίωσε ως το 2014 και τι βιώνει σήμερα. Και αυτό είναι τελικά το μοναδικό κριτήριο που θα καθορίσει τα αποτελέσματα των εκλογικών μαχών της 26ης Μαΐου και των εθνικών εκλογών του φθινοπώρου. Το κριτήριο της ίδιας της πραγματικότητας».

«Ο κ.Μαρινάκης, ο κ.Αλαφούζος και το Πρώτο Θέμα της offshore”

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε ονομαστικά στoυς μεγάλους μιντιακούς ομίλους που πολεμούν την κυβέρνηση «με προπαγάνδα, λάσπη και δολοφονία χαρακτήρων μέσα από τον τερατώδη μηχανισμό του ψέματος και της παραπληροφόρησης».

Επισημαίνοντας ότι “η υπερσυσσώρευση τόσων μέσων ενημέρωσης στην υπηρεσία μιας μόνο παράταξης είναι κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα», κατονόμασε τους εν λόγω ομίλους:

«Ο δημοσιογραφικός όμιλος του κ.Μαρινάκη, κουμπάρου της οικογένειας Μητσοτάκη και διωκόμενου μεταξύ άλλων και για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο δημοσιογραφικός όμιλος του κ.Αλαφούζου, άλλου γνωστού εφοπλιστή, παλιότερα εχθρού και σήμερα στενού φίλου της οικογένειας.

Το αγνώστου ιδιοκτησίας offshore χρηματοδοτούμενο συγκρότημα του Πρώτου Θέματος, offshore που χρηματοδοτεί ταυτόχρονα και την οικογένεια.

Αυτά μόνο αθροίζουν καμιά δεκαριά εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία να αποτελούν μέρος της προπαγάνδας και της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ».

Ως όπλα της κυβέρνησης ανέφερε «τις αλήθειες των πολλών» και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν θέση στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου και στις εθνικές κάλπες του φθινοπώρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v