Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμος κρίκος ο Πολάκης για τη ΝΔ

Πώς αναδιαμορφώνεται η γαλάζια στρατηγική ενόψει κάλπης. Η πρόταση μομφής και η ταύτιση Πολάκη - Τσίπρα. Η ατζέντα Μητσοτάκη στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Αδύναμος κρίκος ο Πολάκης για τη ΝΔ

Ως το καλύτερο πασχαλινό δώρο που θα μπορούσαν να λάβουν εκλαμβάνουν στη ΝΔ την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης στον γαλάζιο υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Πέραν των άλλων, η συγκεκριμένη εξέλιξη επέφερε και εσωκομματικό ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά είναι τα στελέχη του κόμματος που κράτησαν αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με υψηλόβαθμο κομματικό παράγοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για «ρήγμα» στο κυβερνών κόμμα. Με δεδομένα, αφενός, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη μετά το Πάσχα και αφετέρου, ότι θα απομένουν σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ουσιαστικά η ΝΔ θα πορευτεί προς τις κάλπες με… σημαία τον Στ. Κυμπουρόπουλο.

«Ο κ. Τσίπρας θα αισθάνεται σήμερα πάρα πολύ μόνος του με την επιλογή του κ. Πολάκη, ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ χθες από τον Ασπρόπυργο, θέλοντας να σύρει τον πρωθυπουργό πίσω από τη δική του ατζέντα και θέτοντας προς σύγκριση στην κοινωνία τους δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης. «Θα είναι ξεκάθαρο τοις πάσι ποιο κόμμα έχει ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο και ποιο απλά υποκρίνεται», σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, που εκτιμά πως το ζήτημα έχει ξεφύγει πια από το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη και έχει μεταφερθεί σε αυτό του πρωθυπουργού, από τη στιγμή που αυτός τον κάλυψε. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας σήμερα ο οποίος να μην αντιλαμβάνεται ότι Πολάκης ίσον Τσίπρας και Τσίπρας ίσον Πολάκης», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησή του είναι πως έχει εγκλωβίσει τον πρωθυπουργό σε ένα «δύσκολο γήπεδο» και θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την… μπάλα μέσα σε αυτό, τουλάχιστον μέχρι τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

«Η νέα κανονικότητα»

«Δυστυχώς αυτή είναι η νέα κανονικότητα αυτού του ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα τον πολλών είναι απέναντί τους. Ο κ. Τσίπρας έχει επέλθει σε αδιέξοδο αφού ταυτίζει πλήρως την κυβέρνηση και την πολιτική του διαδρομή με ιδέες, πολιτικές και απόψεις, οι οποίες είναι βαθύτατα διχαστικές και ταυτόχρονα απολύτως μειοψηφικές μέσα στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι «υιοθετεί τον τραμπουκισμό και λογικές οι οποίες καταδικάζονται από πάρα πολλά στελέχη μέσα από το ίδιο του το κόμμα».

Στη ΝΔ γνωρίζουν ότι, κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής, ο Αλέξης Τσίπρας -που την έχει μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- θα επιχειρήσει να ανοίξει τη βεντάλια της θεματολογίας και να επεκταθεί σε άλλα, όπως τα δάνεια των κομμάτων και τη «νεοφιλελεύθερη» οικονομική πολιτική, που -κατά τον ίδιο- πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτός, πάντως, από την πλευρά του, σε μια άκρως προεκλογικού χαρακτήρα αντιπαράθεση, θα απαντήσει με τη δική του ατζέντα, επικεντρωμένος στις επενδύσεις, στον Πετσίτη, στην κόντρα Κοτζιά-Καμμένου, στη ΔEH κ.α. Μόλις χθες, άλλωστε, η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη κατήγγειλε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι παρέλαβε την Επιχείρηση με 90 εκατομμύρια κέρδη και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημίες. «Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει για ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παραστεί στη Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο Φανάρι. Με την ευκαιρία, θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v