Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάνφρεντ Βέμπερ: Το όραμά μου για την Ευρώπη

Μην ψηφίζετε αυτούς που δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που σας είπαν κάποια στιγμή, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΚ από το Ζάππειο. Εκθείασε τη στάση του Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο παρουσίασε ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Μάνφρεντ Βέμπερ: Το όραμά μου για την Ευρώπη

Το όραμά του για την Ε.Ε. της επόμενης μέρας περιέγραψε από το Ζάππειο ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά την επίσημη τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του.

Τασσόμενος απέναντι στον λαϊκισμό και στα άκρα, ο Βαυαρός πολιτικός επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρουσιάσει κανείς τις θέσεις του για την Ευρώπη εδώ στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ δημιουργήθηκε η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απαντήσεις, οι γλυκές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτά έζησαν οι Έλληνες, όταν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα. Μην ψηφίζετε αυτούς που δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που σας είπαν κάποια στιγμή», τόνισε και εκθείασε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», εκτίμησε.

Με τον πρόεδρο της ΝΔ και με το ΕΛΚ, όπως τόνισε, «μπορούμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα, με επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ψήφιζε κατά των συμφωνιών ελεύθερων εμπορίου. Για αυτό δε δημιούργησε θέσεις εργασίας. Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα υπάρξουν στην Ευρώπη πέντε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας», είπε.

Ο κ. Βέμπερ έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό της παρέμβασης του ΕΛΚ κατά την τελευταία δύσκολη δεκαετία και δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει «να χτίζει το μέλλον της Ευρώπης. Στην εμπιστοσύνη στηρίζεται η σχέση μας. Η Ευρώπη του σήμερα εδραιώθηκε από τους Χριστιανοδημοκράτες αυτής της Ηπείρου», είπε, συμπληρώνοντας ότι το τρέχον έτος «παλεύουμε κατά των εθνικιστών, που θέλουν να καταστρέψουν το όραμα της Ευρώπης. Θα μας βρουν απέναντί τους», σημείωσε χειροκροτούμενος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν εστίασε σε τρεις πυλώνες, τη δυνατή, την έξυπνη και την ευγενή Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, τόνισε τη βούλησή του να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. «Εάν θέλουμε να δείξουμε ότι προστατεύουμε τα σύνορά μας πρέπει να ξεδιπλώσουμε πιο γρήγορα την ομπρέλα της Frontex», τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως «αποτελεσματικό πολιτικό, φίλο της Ελλάδας και γι' αυτό από την πρώτη στιγμή η ΝΔ στήριξε την υποψηφιότητά του».

Μίλησε για «ντροπή» που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει τον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν ως εχθρό της Ελλάδας και εκτίμησε πως αυτός θα στηρίξει την επόμενη μέρα το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ προκειμένου «να μειωθούν τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησε η κυβέρνηση». Με την ψήφο των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τους λαϊκιστές», ενώ εκτίμησε ότι σε λίγες μέρες περιμένει «να αναβιώσει το σύνθημα 'τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν'. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v