Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολάκης μετά το σάλο για Κυμπουρόπουλο: Διατύπωσα μια πολιτική κριτική

«Το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και τον Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα και οι άλλες διατάξεις, τα θεωρεί χάρες που θέλει να καταργήσει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πολάκης μετά το σάλο για Κυμπουρόπουλο: Διατύπωσα μια πολιτική κριτική

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής.

Όπως είπε, «μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, νιώθω την ανάγκη να κάνω την εξής δήλωση. Αντιπαρέρχομαι της προσπάθειας στοχοποίησης και στρέβλωσης των όσων έγραψα και έρχομαι στην πολιτική ουσία του ερωτήματος. Αν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος οφείλει να θεσμοθετεί ουσιαστικά μέτρα άρσης των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία. Και το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και τον Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα και οι άλλες διατάξεις, τα θεωρεί χάρες που θέλει να καταργήσει».

Συνέχισε λέγοντας, «διατύπωσα μια πολιτική κριτική» και επανέλαβε «το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα: αν αυτά τα θετικά μέτρα τα θεωρούν χάρες και θέλουν να τα καταργήσουν. Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα».

Μητσοτάκης: Αυτό με ξεπερνάει

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να συσπειρώνεται γύρω από τον Πολάκη. Αυτό με ξεπερνάει», σχολίασε από τη Νεμέα και σε συζήτησή του με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v