Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά η ΝΔ στο αίτημα Τσίπρα για debate

Η ερμηνεία της κάλπης, το κλίμα πόλωσης και το… γήπεδο της οικονομίας. Κοινοβουλευτική παρέμβαση Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Υποδέχεται στην Αθήνα τον Μάνφρεντ Βέμπερ, με φόντο τις ευρωεκλογές.

Τι απαντά η ΝΔ στο αίτημα Τσίπρα για debate

«Ας προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλει ο κ. Τσίπρας. Προς το παρόν, τα debate γίνονται στη Βουλή και στις καθημερινές επαφές με τους πολίτες». Με αυτά τα λόγια, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίαζε χθες την πρόκληση του πρωθυπουργού να δεχθεί τηλεμαχία μαζί του, «για να τους δει ολόκληρος ο ελληνικός λαός και να κάνει συγκρίσεις».

Στη ΝΔ δεν θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή έχει κάποιο όφελος μια τέτοια τετ α τετ αντιπαράθεση, η οποία θα πολώσει ακόμα περισσότερο το κλίμα και ενώ πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι μια όσο το δυνατόν ήπια προεκλογική εκστρατεία, με κυρίαρχα το θετικό αφήγημα και το κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξής του. Και στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη (Alpha), άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη στις εκλογές η ψήφος των πολιτών να είναι αφενός αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου -κυρίως-  επιδοκιμασίας στη ΝΔ. Παρά δε το γεγονός ότι και ο πρωθυπουργός επιχειρεί να «επενδύσει» στα της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει να έχει τον ίδιο στόχο. «Αν το γήπεδό μας είναι ποιος θα ενισχύσει την οικονομία, ποιος θα φέρει επενδύσεις, ποιος θα ελαφρύνει τη μεσαία τάξη, είμαι διατεθειμένος να παίξω μπάλα με τον  κ. Τσίπρα σε αυτό το γήπεδο, όποια μέρα, όποια ώρα θέλει και σε όποιο γήπεδο θέλει», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω του τηλεοπτικού παραθύρου.

«Καμία αξιολόγηση»

Ιδιαίτερη βαρύτητα ο κ. Μητσοτάκης δίνει στο θέμα της παιδείας και το μεσημέρι σκοπεύει να μιλήσει από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με τα δημόσια πανεπιστήμια.  Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, εκτιμά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ισοπεδώνει ουσιαστικά τον χαρακτήρα της τεχνολογικής εκπαίδευσης και τα εξισώνει όλα προς μια κατεύθυνση χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση. Καταγγέλλει δε την κυβέρνηση ότι βάζει νέα εμπόδια στα πρότυπα, τα πειραματικά σχολεία, ενώ επισημαίνει πως ο ίδιος έχει «πολύ φιλόδοξα σχέδια για τη δημόσια Παιδεία της επόμενης μέρας. Για το πώς θα συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας, για το πώς τα νέα παιδιά, οι 17άρηδες, οι 18άρηδες που δίνουν σήμερα εξετάσεις θα μπουν σε ένα πανεπιστήμιο, το οποίο θα τους δίνει τα εφόδια για να μπορούν να βρουν μια δουλειά την επόμενη μέρα», ανέφερε χθες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί σήμερα στην Αθήνα τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος από το Ζάππειο ξεκινάει στην ουσία την προεκλογική περίοδο για το κόμμα. «Εκφράζουμε τη χαρά μας, γιατί η ΝΔ αποτελεί στυλοβάτη της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να είναι ισχυρή μέσα σε ένα ισχυρό ΕΛΚ, διότι φαντάζομαι ότι και οι Έλληνες πολίτες την επόμενη μέρα θέλουν να είναι με τους νικητές αυτών των ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι με τους ηττημένους», ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναγνώρισε τις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις που έχει με τον Βαυαρό πολιτικό. «Έχει υποστηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα και πιστεύω ότι θα το κάνει και εφόσον επιλεγεί ως επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής, πιστεύω θα το κάνει και στο μέλλον», σημείωσε και απέρριψε μετ’ επιτάσεως τον χαρακτηρισμό του «ανθέλληνα» που προσδίδει ο πρωθυπουργός στον κ. Βέμπερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v