Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο πρώην υπουργός δήλωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (δηλαδή για τη βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης υπουργών). Τι είπε ο Π. Πολάκης.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ο Ανδρέας Λοβέρδος

Λίγα μόνο λεπτά κράτησε η διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis.

Ο βουλευτής έχει ταχθεί υπέρ της άρσης της ασυλίας και δήλωσε στην επιτροπή πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (δηλαδή για τη βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης υπουργών). Την τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας θα πάρει αύριο η Βουλή.

Πολάκης: Φθηνός αντιπερισπασμός από Γεωργιάδη

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας. Η άρση ασυλίας έχει ζητηθεί μετά από μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση με ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης μίλησε για ένα φθηνό αντιπερισπασμό, λέγοντας πως “εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί μίλησα άσχημα”. Επεσήμανε πως η μήνυση αφορά την περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και άρα πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών και συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρακτικής εξέτασης.

Αυτό σημαίνει πως θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία , που προβλέπεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης υπουργών). Και το θέμα δεν θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια.

Όσον αφορά στο Μάριο Σαλμά, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του και θα τοποθετηθεί αύριο στη Βουλή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v