Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε νομοσχέδια ψηφίζονται ως τη Μ. Τρίτη

Πέντε νομοσχέδια -μεταξύ των οποίων και οι 120 δόσεις- θα ψηφιστούν μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Ο προγραμματισμός για τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Πέντε νομοσχέδια ψηφίζονται ως τη Μ. Τρίτη

Με ένα νομοθετικό “σπριντ” θα φτάσει το Πάσχα στη Βουλή, καθώς προγραμματίζεται μπαράζ συνεδριάσεων για την ψήφιση νομοσχεδίων. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όταν δέχθηκε το ερώτημα από δημοσιογράφους για το αν το πυκνό πρόγραμμα των εργασιών της Βουλής βάζει ταφόπλακα στα σενάρια πρόωρων εκλογών απάντησε “εντελώς”.

Ειδικότερα μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη θα έχουν ψηφιστεί συνολικά πέντε νομοσχέδια: οι 120 δόσεις, ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η κύρωση της συμφωνίας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (που περιλαμβάνει και επιμέρους ρυθμίσεις) και η μείωση της θητείας για συγκεκριμένες ομάδες.

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε πως η Βουλή δεν θα κλείσει λόγω ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών, ενώ προέβλεψε πως μετά τα μέσα Ιουνίου θα υπάρχει πυκνή λειτουργία. Γι ΄ αυτό δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί θερινά τμήματα, καθώς πρώτα θα πρέπει να υπάρξει μία εικόνα του όγκου δουλειάς.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα έχει συζητηθεί το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Σε μία εβδομάδα θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας για τις ασυλίες και την επόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει η Ολομέλεια. Μεταξύ άλλων η επιτροπή θα συζητήσει για τον Ανδρέα Λοβέρδο (για τη Novartis), για τον Π. Καμμένο (για την υπόθεση με το Γ. Κουρτάκη), τον Π. Πολάκη (για τον Αδ. Γεωργιάδη), τον Μ. Σαλμά και τον Αρ. Φωκά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε και σε ερωτήματα για τα αναδρομικά πρώην βουλευτών (υπήρξε σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου) επισημαίνοντας πως “η έκκληση που κάνουμε και έχει γίνει επανειλημμένα είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις”. Όπως είπε όταν έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, μπορεί μόνο να επιβραδύνει ή να βάλει ένα μεγάλο χρονοδιάγραμμα.

Συνέχισε λέγοντας πως “ηθικά και πολιτικά για μία ακόμα φορά ζητάμε από παλαιότερους συναδέλφους να αποσύρουν τις διεκδικήσεις ή να παραιτηθούν των αποφάσεων”. Επεσήμανε δε πως από το 2015 υπάρχει ΦΕΚ και δεν μπορεί να γίνει καμία νέα διεκδίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v