Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Στο ευρωψηφοδέλτιο επενδύει ο Μητσοτάκης

Βλέπει ποιοτική υπεροχή των γαλάζιων υποψηφίων. Η Πειραιώς «σκανάρει» τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίθεση στην κυβέρνηση για Novartis και επενδύσεις.

ΝΔ: Στο ευρωψηφοδέλτιο επενδύει ο Μητσοτάκης

Μία μόνο εκκρεμότητα απομένει για να ολοκληρωθεί η λίστα των υποψηφίων της ΝΔ για την Ευρωβουλή, αυτή της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βίκης Φλέσσα, η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των 42 προσώπων που περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο και στην Πειραιώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του είναι ότι οι γαλάζιοι υποψήφιοι υπερτερούν ποιοτικά των συνυποψηφίων τους του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί σε όλη την προεκλογική περίοδο, μέχρι και την ώρα της κάλπης. Στη ΝΔ κάνουν λόγο για μια καθαρά πολιτική αντιπαράθεση μέσω της σύγκρισης των επιλογών του κάθε κόμματος, υποστηρίζουν πως η επιλογή των δικών της υποψηφίων δεν έγινε βάσει ψηφοθηρίας και λαϊκισμού, ενώ διαμηνύουν ότι με την ίδια φιλοσοφία θα καταρτιστούν και οι λίστες για τις εθνικές εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συστρατεύεται με ανθρώπους όπως τον Πάνο Λάμπρου, φίλο και συνομιλητή τρομοκρατών, τη Μυρσίνη Λοΐζου, που πιάστηκε στα πράσα με τη σύνταξη της μητέρα της και τον Πέτρο Κόκκαλη, που ταυτίζεται με τη διαπλοκή, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το βόλεμα των… προθύμων, ως μεταγραφές από τα άλλα κόμματα», σημειώνει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα».

Από την άλλη, σημειώνουν στην Πειραιώς, οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι πρόσωπα, «το καθένα με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή, έμπειρα πολιτικά στελέχη, καθώς και πολλοί νέοι οι οποίοι για πρώτη φορά ασχολούνται με την πολιτική». Και μάλιστα, συνεχίζουν κομματικές πηγές, κάποιοι εξ αυτών «δεν προέρχονται κατ’ ανάγκη από τον δικό μας ιδεολογικό ή κομματικό χώρο, αλλά είναι άξιοι και πετυχημένοι επαγγελματικά, έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες και αναμφίβολα είναι σε θέση να βοηθήσουν την παράταξη και κυρίως τη χώρα». Αυτό είναι και το στοίχημα που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: μία όσμωση μεταξύ έμπειρων στελεχών και νέων ανθρώπων, με πολύ περισσότερες γυναίκες, οι οποίες πάντως επιβάλλονται και από την ποσόστωση.

«Διαστρεβλώνει τα δεδομένα»

Όσον αφορά στην υπόθεση Novartis, η ΝΔ παρατηρεί πως «από τα 85 δισ. για τα οποία μιλούσε ο κ. Πολάκης πέρυσι τον Φεβρουάριο, τώρα κάνουν λόγο για 23 δισ. ευρώ, ενώ ο συνολικός τζίρος της Novartis τα τελευταία δέκα χρόνια δεν ξεπέρασε τα 3,5 δισ. ευρώ». Σκοπός της κυβέρνησης, βάσει του συγκεκριμένου συλλογισμού, είναι να «ρίχνει στο τραπέζι» όλα αυτά τα νούμερα «για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενώ με βάση τη δικογραφία, το ποσό για το οποίο διερευνάται το ενδεχόμενο δωροδοκίας είναι... 200 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχει βρεθεί ούτε ένα ευρώ σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων προσώπων ή του περιβάλλοντός τους». Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει το Μέγαρο Μαξίμου ότι προσπαθεί να  διαστρεβλώσει τα δεδομένα, γιατί «θέλει να κρύψει τα δικά της σκάνδαλα, με πρώτο αυτό του τριγώνου Πετσίτη-Αρτεμίου-Παππά, το οποίο κανένας δεν τόλμησε να διαψεύσει».

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον OΛΠ, απ’ όπου αναμένεται να ασκήσει νέα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στις επενδύσεις, ενώ θα εστιάσει και στην πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο μεγάλο μέρος του Πειραιά και στην παρεμπόδιση προγραμματισμένων επενδύσεων. Παράλληλα, θα περπατήσει στο κέντρο της πόλης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Βλαχάκο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v