Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Επιχείρηση αποδόμησης της «προοδευτικής συμμαχίας»

Τα «φθαρμένα υλικά» και το δίλημμα «δεξιά - αριστερά». Συμπληρώνεται το ευρωψηφοδέλτιο. Στις Κυκλάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΝΔ: Επιχείρηση αποδόμησης της «προοδευτικής συμμαχίας»

Δεν δείχνει να ανησυχεί την ηγετική ομάδα της ΝΔ η προσπάθεια από τον Αλέξη Τσίπρα διαμόρφωσης της λεγόμενης «προοδευτικής συμμαχίας», μετά και τις σχετικές διεργασίες που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στη «δύσκολη θέση», όπως χαρακτηριστικά λένε, στην οποία έχει πλέον βρεθεί, λίγο πριν από τη σειρά των εκλογικών διαδικασιών των επόμενων μηνών. Επικαλούνται δε, αφενός, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν καθαρή διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου, τα «φθαρμένα υλικά» με τα οποία φλερτάρει πολιτικά, προκειμένου να αναστρέψει το κλίμα. 

«Mε στελέχη όπως τον Νίκο Μπίστη, τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Γιάννη Ραγκούση, που ξαφνικά διαπίστωσαν ότι το κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ, δεν τους εκφράζει και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει εξαρχής», σημειώνει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της ΝΔ, διερωτώμενος για ποιο λόγο οι πολίτες να εμπιστευτούν και να πιστέψουν αυτά τα πρόσωπα και κυρίως τους σημερινούς κυβερνώντες».

Απαντώντας, άλλωστε, στην επιχείρηση του πρωθυπουργού να επαναφέρει το δίλημμα δεξιά - αριστερά, η Πειραιώς με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας «συμπορεύτηκε με τη ΧΑ στις πλατείες της αγανάκτησης, συνεργάστηκε μαζί της για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση, καθυστερεί τη δίκη της εδώ και 4 χρόνια και συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Ξαφνικά ανακάλυψε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

«Αναχρονιστικό δίλημμα»

Ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει πως στις ερχόμενες κάλπες το διακύβευμα ξεπερνάει τις κομματικές ταμπέλες. Θα είναι, όπως λέει, η σύγκριση ανάμεσα στις «δυνάμεις της λογικής και τον λαϊκισμό», ανάμεσα στις «δυνάμεις της προόδου και της συντήρησης», «των μεταρρυθμίσεων και της οπισθοδρόμησης». Η διαχωριστική γραμμή, υποστηρίζει, δεν είναι πια μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Στενός του συνεργάτης μάλιστα εκτιμά ότι «το αναχρονιστικό δίλημμα ‘δεξιά-αριστερά’ εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να επιβιώσουν χρησιμοποιώντας πολιτικά αντανακλαστικά των άκρων και λαϊκίζοντας σε μέγιστο βαθμό».

Για «σουρεαλιστικές» στιγμές, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Παπακώστα, βουλευτής της ΝΔ από το 2000, ρωτάει με ύφος ‘πότε η ΝΔ θα πληρώσει τα δάνειά της’ (που έπαιρνε όσο εκείνη ήταν βουλευτής της και δεν είχε πει κιχ) και τώρα ο Τζουμάκας λέει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα, πασόκος από το 1974».

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν γνωστοί και οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ανάμεσά τους, θα είναι -εκτός απροόπτου- ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βίκη Φλέσσα. Μάλιστα την Κυριακή -εκτός απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν επισήμως όλοι οι γαλάζιοι υποψήφιοι για τις Βρυξέλλες, αλλά και το προεκλογικό σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια μάχη στην οποία αυτή δίνει άκρως δημοψηφισματική μορφή.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια (την Τετάρτη θα βρεθεί στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Πάρο και τη Νάξο), αλλά και σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, επιμένοντας στην προσπάθεια προσέγγισης των πολιτών και ανάκτησης της εμπιστοσύνης τους.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v