Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Συναγερμός» ΝΔ για τους… δύσπιστους ψηφοφόρους

Οι τρεις κατηγορίες πολιτών που δείχνουν επιφυλακτικοί με το γαλάζιο αφήγημα. Πως σκοπεύει να τους προσελκύσει η Πειραιώς. Οι δημοσκοπήσεις, τα ψηφοδέλτια και η επιχειρηματολογία.

«Συναγερμός» ΝΔ για τους… δύσπιστους ψηφοφόρους

Δημόσιοι υπάλληλοι, γυναίκες και νέοι. Αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες πολιτών στις οποίες η ΝΔ, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, υστερεί σε σχέση με άλλες και στις οποίες το γαλάζιο επιτελείο θα δώσει έμφαση κατά το επόμενο διάστημα, επιχειρώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Η δυσπιστία των συγκεκριμένων τμημάτων του εκλογικού σώματος για το γαλάζιο πολιτικό αφήγημα έχει κινητοποιήσει την επικοινωνιακή ομάδα και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους θα αλλάξει η εικόνα και θα πορευτεί το κόμμα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση της ΝΔ για τη Δημόσια Διοίκηση, απ' όπου ο κ. Μητσοτάκης θα εξηγήσει τις σχετικές πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος της παράταξής του, εστιάζοντας σε τέσσερα σημεία: την αξιοκρατία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και στην αξιολόγηση.

«Απέναντι στην κυβερνητική κινδυνολογία, εμείς θα πρέπει να απαντάμε άμεσα και απόλυτα ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», τόνισε προς τους συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια από τις τελευταίες συσκέψεις στην Πειραιώς, διαπιστώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυτοπροσδιοριστεί ως «ο προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρεμβαίνοντας και στην προσεχή εκδήλωση, θα χαρακτηρίσει τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, ως κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ θα δηλώσει την αποφασιστικότητά του «να γκρεμίσει το κομματικό κράτος» και να συμβάλει στην δημιουργία ενός αξιοκρατικού Δημοσίου που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, τάσσεται υπέρ των αμοιβών και των προαγωγών με βάση την αξία και την απόδοση, καθώς και της διαρκούς επιμόρφωσης σε «αξιοπρεπείς υπαλλήλους, πραγματικούς λειτουργούς και πρωταγωνιστές στην εξυγίανση του Κράτους».

Για πρώτη φορά

Όσον αφορά τους νέους, όπως εκτιμούν στη ΝΔ, έχουν γυρίσει την πλάτη συνολικά στο πολιτικό σύστημα, ενώ ειδική κατηγορία είναι και αυτοί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τώρα, δεδομένου ότι κάλπες για οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία έχουν να στηθούν εδώ και 3,5 χρόνια, από το Σεπτέμβριο του 2015. Κύριο στοιχείο της επιχειρηματολογίας του κ. Μητσοτάκη προς αυτούς είναι η εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας, του κύριου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η νέα γενιά.

«Οι νέοι δεν μου ζητούν ούτε επιδόματα, ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο Δημόσιο. Ευκαιρίες μου ζητούν για να φτιάξουν τη ζωή τους», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει προσδιορίσει ως στόχο του να ξανακάνει την πολιτική ελκυστική για τους νέους. Στο πλαίσιο αυτό, επιδίωξή του είναι και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ να συμπεριλάβει αρκετούς νέους άξιους ανθρώπους για να εμπλακούν στη «δημόσια σφαίρα».

Στο γαλάζιο επιτελείο ψάχνουν πώς θα ανεβάσουν τα ποσοστά του κόμματος στο γυναικείο φύλο. Σε κάθε ευκαιρία, ο πρόεδρος του κόμματος στέλνει και θα συνεχίσει να στέλνει μήνυμα στήριξης στις γυναίκες «που βιώνουν πολύ έντονα την κρίση στη χώρα», κάνει λόγο για συνεχή αγώνα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας, ενώ εκφράζει τη βούλησή του περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας.

Έτσι, έχει εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα για τις Ελληνίδες, όπως την καθιέρωση βοήθειας στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους, την ένταξη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη διεύρυνση του θεσμού των ολοήμερων σχολείων, τη θεσμοθέτηση ειδικών μέτρων για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία, καθώς και την αύξηση του αριθμού των γυναικών στα ψηφοδέλτιά της ΝΔ, καθώς, όπως λέει, η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v