Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ: Αντιπερισπασμός ο Πετσίτης

«Φέρατε ένα θέμα ανύπαρκτο στην ατζέντα, για να δημιουργήσετε πολιτικό αντιπερισπασμό» για τα 200 εκατ. δανεικά και αγύριστα που πήρε η ΝΔ, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ: Αντιπερισπασμός ο Πετσίτης

«Επίθεση» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο στη Νέα Δημοκρατία, με πυρά να εκτοξεύονται για μία ευρεία γκάμα θεμάτων. Μιλώντας στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στον Μ. Πετσίτη και στα όσα λέγονται, επισημαίνοντας πως «φέρατε ένα θέμα ανύπαρκτο στην ατζέντα, για να δημιουργήσετε πολιτικό αντιπερισπασμό σε μία εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας».

Ειδικότερα έκανε αναφορά στις παραγγελίες διώξεων για «τα 200 εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα που πήρε η Νέα Δημοκρατία». Μάλιστα αναφέρθηκε στην εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως «η κυρία Ζαχαράκη είπε πως η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τα οικονομικά της με σύνεση και έτσι θα διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά».

Συνέχισε λέγοντας, «έχετε θράσος να μας λέτε ότι θα διαχειριστείτε έτσι και τα δημόσια οικονομικά. Τόσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το πώς το παλαιό πολιτικό σύστημα διαχειρίστηκε τα δημόσια οικονομικά». Προσέθεσε δε -απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση- πως «πρέπει να έχετε χαμηλότερη ένταση στην κριτική σας, με δεδομένο το βεβαρυμένο παρελθόν σας».

Παράλληλα τόνισε πως από το τέλος του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2018 δεν είχε εκδοθεί ούτε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ όσες εκδόθηκαν το καλοκαίρι αφορούσαν θετικά μέτρα (π.χ. παράταση ΦΠΑ στα νησιά). Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση επεσήμανε: «Δεν κάναμε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να μεταφέρουμε σε μία νύχτα τη δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ όπως κάνατε εσείς. Δεν περνάγαμε νόμους με ένα άρθρο και πεντακόσιες παραγράφους, όπως κάνατε γιατί φοβόσασταν μήπως οι βουλευτές σας δεν ψηφίσουν κάποια υποπαράγραφο του μνημονίου».

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε πως συναινεί να πάει στη Βουλή και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Αννα Ζαΐρη-Αρκουλή (από την Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος). Αυτό αναμένεται να γίνει σε δύο εβδομάδες, ενώ να σημειωθεί πως σχετικό αίτημα είχε υπάρξει από τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η Τ. Χριστοδουλοπούλου προς την αξιωματική αντιπολίτευση, «θα καλέσουμε όσους θέλετε». Παράλληλα προτάθηκε να κληθεί το ΕΣΡ για να κάνει έκθεση για τα fake news.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v