Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθυστερήσεις στις επενδύσεις καταγγέλλει η ΝΔ

Κάνει «σημαία» το Ελληνικό και τον Πειραιά. Ποιος ο σχετικός σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιοδεύει σε Σπάρτη - Αγρίνιο, κλείνει την ευρωλίστα.

Καθυστερήσεις στις επενδύσεις καταγγέλλει η ΝΔ

Το «χαρτί» των επενδύσεων ρίχνει στο προεκλογικό τραπέζι η ΝΔ, προσδοκώντας να πείσει τους πολίτες για την εναλλακτική πρόταση που θέτει για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η απόφαση από το ΚΑΣ για τον Πειραιά στάθηκε η αφορμή για νέα επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, την οποία εγκαλεί για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων, καθώς και για υπονόμευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, εξαιτίας των «ιδεοληψιών των σημερινών κυβερνώντων».

Όπως σημειώνει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ «δεν είναι εναντίον των αρχαιολόγων αλλά υπέρ της λογικής». Η εν λόγω επένδυση που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι αρκετά πιο περιορισμένη από αυτή που προγραμματιζόταν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «βάζει μια σειρά γραφειοκρατικά εμπόδια, στερεί θέσεις εργασίας αλλά και την όποια αναπτυξιακή προοπτική για το λιμάνι και όχι μόνο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα διατηρήσει ψηλά το θέμα του Πειραιά μαζί με αυτό του Ελληνικού, το οποίο, όπως προανήγγειλε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, «θα γίνει σύμβολο της νέας Ελλάδος, της νέας Αθήνας, σύμβολο αποτελεσματικότητας και ανάπτυξης». Ο χώρος του παλαιού αεροδρομίου, λένε στη ΝΔ, θα έπρεπε να έχει ήδη μετατραπεί σε ένα εμβληματικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα συμβολίζει την Ελλάδα της επόμενης μέρας, ωστόσο -όπως επισημαίνουν- «αντ’ αυτού, αντικρίζουμε και σήμερα ακόμη μια εικόνα απελπιστικής εγκατάλειψης».

Μία από τις βασικές δεσμεύσεις της ΝΔ είναι ότι «θα διασφαλίσει την υλοποίηση επενδύσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας και θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», με στόχο η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακή έδρα διεθνών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατά πολύ σε αυτό, όπως αποτυπώνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, θα συμβάλουν ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα με κύριο πυλώνα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό με τη χορήγηση στοχευμένων κινήτρων, όπως π.χ. για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και η άμεση ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, η ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και η επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης.

Τοπικά χαρακτηριστικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέγγισης των πολιτών, ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών, σήμερα στη Σπάρτη και αύριο στο Αγρίνιο. Όπως έχει αποφασιστεί στις κλειστές συσκέψεις με τους συνεργάτες του, οι επισκέψεις σε κάθε γωνιά της χώρας θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό, προκειμένου οι ψηφοφόροι στις κάλπες, σύμφωνα με την Πειραιώς, όχι απλά να γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να εμπιστευτούν τη ΝΔ για να αναλάβει τις τύχες του τόπου στα χέρια της. Πέραν της προφανούς στήριξης στους υποψήφιους περιφερειάρχες Παναγιώτη Νίκα στην Πελοπόννησο και Νεκτάριο Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θελήσει να εκπέμψει το μήνυμα ότι με την αγαστή συνεργασία κεντρικής εξουσίας και τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν τα τοπικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, με αποτέλεσμα την τουριστική και γενικότερα οικονομική ανάπτυξη.

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, όπως είχε προαναγγείλει το Euro2day.gr, ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα τεσσάρων ακόμα υποψηφίων, της μουσουλμάνας  χειρουργού γυναικολόγου Χιουμεϊρά Αμετ Ογλού, του καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη, καθώς και των δικηγόρων Βασιλικής Λαζαράκου (και πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) και Αφροδίτης Μπλέτα, προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν γνωστοί και οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι, ανάμεσα στους οποίους ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς και η δημοσιογράφος Βίκη Φλέσσα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v