Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζέφρι Πάιατ: Επιτυχημένο το ταξίδι Τσίπρα στα Σκόπια

Το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια αποτελεί ελπίδα προς όλη την Ευρώπη για την ενίσχυση των σχέσεων των λαών της, σημείωσε ο αμερικανός πρέσβης.

Τζέφρι Πάιατ: Επιτυχημένο το ταξίδι Τσίπρα στα Σκόπια

Ελπίδα προς όλη την Ευρώπη για την ενίσχυση των σχέσεων των χωρών της, χαρακτήρισε το χθεσινό ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Παϊατ, μιλώντας από το βήμα συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ). «Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό για την επιτυχημένη επίσκεψη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός Πρέσβης, έκανε λόγο για το ισχυρό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα «hub» στα Βαλκάνια, στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και της αγροδιατροφής.

Πρέπει να χτίσουμε γέφυρες που θα αντέξουν, συνέχισε ο κ. Παϊατ αναφερόμενος στην ελληνοαμερικανικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι στο διμερές εμπόριο υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την «ανυπομονησία» να συνοδέψει την επόμενη ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ, ενώ στάθηκε και στις προσπάθειες της Πρεσβείας για την εκπαίδευση Ελλήνων επιχειρηματιών ώστε να εξάγουν στις ΗΠΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v