Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στην καθημερινότητα του πολίτη ο Μητσοτάκης

Στο πρόγραμμα περιοδείες σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Ψηλά στη ρητορική του οι θέσεις εργασίας, οι φόροι και η ασφάλεια του πολίτη. Δριμύ κατηγορώ στο Μαξίμου για οικονομία και Πετσίτη.

Επιμένει στην καθημερινότητα του πολίτη ο Μητσοτάκης

Με δύο συστάσεις προς τους στενούς του συνεργάτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαράζει την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ: Η πρώτη είναι να βγουν όλοι έξω από τα γραφεία τους και να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, γνωστοποιώντας τους το γαλάζιο πολιτικό αφήγημα και η δεύτερη, να μην αφήνουν καμία πρόκληση της κυβέρνησης αναπάντητη.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να επιμένει στην καθημερινότητα του πολίτη, περιοδεύοντας σε -υποβαθμισμένες κυρίως- γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας, δίνοντας -μεταξύ άλλων- έμφαση στην ανάγκη εξασφάλισης νέων θέσεων απασχόλησης, μείωσης της φορολογίας, διατήρησης εν ζωή των επιχειρήσεων και επιστροφής του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Θα επιχειρήσει δε να πείσει πως το κόμμα του είναι το μόνο που έχει σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας και μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, οδηγώντας στην πραγματική έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να συνομιλεί ο ίδιος δια ζώσης με τον κόσμο προκειμένου, αφενός, να αποδομήσει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι εκφράζει την ελίτ και τα «υψηλά» στρώματα και αφετέρου -όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες- να αναδείξει τη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά την επαφή και τη σχέση του με την κοινωνία. Ότι δηλαδή δεν διστάζει να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες, σε αντίθεση  με τον πρωθυπουργό που -κατά τις ίδιες πηγές- επιλέγει να κινείται σε «προστατευμένο» περιβάλλον.

Πάντως, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί και το γεγονός ότι στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια της η Πειραιώς, αποτυπώνεται «ντέρμπι» μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών όσον αφορά το ποιος από τους δύο υπερασπίζεται περισσότερο τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους. Εξ ου και η μεγάλη σημασία που αποδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανάδειξη των προτάσεών της, οι οποίες σχετίζονται με την υποστήριξη της μικρομεσαίας ελληνικής οικογένειας, αλλά και η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα της Αθήνας.

«Υποσχέσεις διορισμών»

Ειδικά για την οικονομία, πάντως, και με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντάς την πως με την εφαρμοζόμενη πολιτική «πνίγει την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, για να μοιράζει ψηφοθηρικά επιδόματα και υποσχέσεις διορισμών». Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, που δεν δημιουργούνται σήμερα στην Ελλάδα νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της «ανικανότητας και των κομματικών ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς συντηρεί ψηλά και το θέμα του Μανώλη Πετσίτη, με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και δια της εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη, ζητά την άμεση κλήση της  προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Παράλληλα, θέτει προς τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά τρία συγκεκριμένα ερωτήματα: «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά; Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;». Ερωτήματα στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ αναμένεται να επανέλθει σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v