Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και το στοίχημα

Με ομιλία της Φ. Γεννηματά ξεκινά σήμερα το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Κεντρικό σύνθημα “ξανά μπροστά ή νέες περιπέτειες”. Οι στόχοι για την επόμενη ημέρα. Στους ομιλητές Παπανδρέου, Σημίτης, Βενιζέλος.

Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και το στοίχημα

Με το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μέσα σε ένα εντεινόμενο σκηνικό πόλωσης ξεκινά σήμερα το δεύτερο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Με το χώρο της κεντροαριστεράς να αποτελεί πολύφερνη νύφη το μεγάλο στοίχημα του Κινήματος δεν είναι απλά η συσπείρωση αλλά η διεύρυνση.

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι: «Ξανά μπροστά ή νέες περιπέτειες» που όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης αποτυπώνει το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών. Στο κείμενο του συνεδρίου – που επεξεργάστηκε μια ομάδα στελεχών από όλες τις τάσεις - εξειδικεύονται οι προτάσεις του κόμματος και καταγράφονται οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα.

Πρόκειται δηλαδή για ένα κείμενο θέσεων, με στόχο να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Το μήνυμα για την επόμενη ημέρα είναι πως το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί στην συνδιαχείριση καταστάσεων που θα οδηγήσουν στη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών.

Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία της Φώφης Γεννηματά, η οποία θα αναφερθεί στο στοίχημα των ευρωεκλογών αλλά και στη πορεία του κόμματος στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές. Ειδικότερα θα επισημάνει πως η Ευρώπη χρειάζεται προοδευτική αλλαγή και αυτή η αλλαγή μπορεί να εκφραστεί από το ΚΙΝΑΛ “απέναντι στη δεξιά του Κ. Μητσοτάκη και τη νέα δεξιά του Αλ. Τσίπρα”. Θα εστιάσει ιδιαιτέρως στο ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εκφράσει “μία πολιτική προοδευτική για την άρση των ανισοτήτων αλλά και πατριωτική για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων”.

Το λόγο θα πάρουν σήμερα οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans.

Αύριο το πρωί θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 251 μελών της Κεντρικής Επιτροπής και σε επόμενη φάση θα εκλεγούν τα 21 μέλη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας. Θα ακολουθήσει εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου και συναυλία όπου μεταξύ άλλων θα ακουστούν τραγούδια “συνδεδεμένα” με το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως η Φώφη Γεννηματά έχει καταστήσει σαφές πως “δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ». Έτσι στις εκλογές θα κατέβει το «Κίνημα Αλλαγής» και από κάτω θα αναγράφονται τα ονόματα του ΠΑΣΟΚ (με το χαρακτηριστικό σύμβολο του πράσινου ήλιου), του ΚΙΔΗΣΟ κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v