Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνύματα Μητσοτάκη ενώπιον των γαλάζιων βουλευτών

Οι άξονες που θα κινηθεί μιλώντας στην Κ.Ο. της ΝΔ. Στο στόχαστρό του τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωκάλπες, η οικονομία και η διαπλοκή.

Μηνύματα Μητσοτάκη ενώπιον των γαλάζιων βουλευτών

Εξήντα μέρες πριν από τις διπλές -τουλάχιστον- κάλπες, αυτές για το Ευρωκοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ θα σημάνει εκλογικό συναγερμό στους γαλάζιους βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναδείξει την κρισιμότητα των ευρωεκλογών και θα ζητήσει να αντιμετωπίσουν όλα τα στελέχη αυτές τις εκλογές σαν να είναι εθνικές. Πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι συγκεκριμένες κάλπες θα πρέπει να λειτουργήσουν ως δημοψήφισμα, θα ζητήσει τη διεκδίκηση όσο το δυνατόν ευρύτερης νίκης και το μήνυμα που θα θελήσει να εκπέμψει είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που, αν δεν έχουν μεσολαβήσει ως τότε εθνικές εκλογές, θα σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Βάσει του σχεδιασμού της Πειραιώς, εφόσον οι δημοσκοπήσεις επαληθευθούν και η ΝΔ επικρατήσει καθαρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης και αδυναμίας συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να καταρρίψει, όπως λένε οι συνεργάτες του, ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα προτάσσει η Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση στη «δήθεν μάχη του πρωθυπουργού κατά της διαπλοκής και υπέρ της προστασίας των πιο αδύναμων, στην υποτιθέμενη ανάκαμψη της οικονομίας και στην υποτιθέμενη ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς», με την οποία, όπως θα καταγγείλει, ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησε επί τέσσερα συναπτά έτη.

Διαπλεκόμενα συμφέροντα

Παράλληλα, θα επικεντρωθεί για μία ακόμη φορά στο πρόσωπο του Πέτρου Κόκκαλη και της υποψηφιότητάς του με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή, ταυτίζοντας το κυβερνών κόμμα με τη διαπλοκή. Θα καταγγείλει το κόμμα που πήρε την εξουσία και πολιτεύτηκε και ως κυβέρνηση έχοντας ως σημαία του τη μάχη με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, «να επιβραβεύει τον κ. Κόκκαλη με τη συμμετοχή του στη λίστα». Κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως "Ρομπέν των φτωχών" και "μαχητής της διαπλοκής", το αφήγημά του ανατρέπεται πλήρως», ενώ και ο άλλος αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι πλέον, και με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ανατρέπεται η επιχειρηματολογία όσων υποστήριζαν πως η ΝΔ είναι το κόμμα των ελίτ και ο ΣΥΡΙΖΑ των φτωχών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναφέρει στην ατζέντα και το θετικό αφήγημα του κόμματός του, με φόντο την ενδεχόμενη ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αναφερόμενος στο γαλάζιο σχέδιο με βασικούς άξονες τη μείωση φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με φιλοεπενδυτικό πρόσημο και την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Ενόψει εκλογών, συνεχίζονται και οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ακόμα και σε νευραλγικά πόστα, με τελευταία την αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου, προκειμένου να είναι και πάλι υποψήφια ευρωβουλευτής, παρά το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν να κατέβει στις εθνικές εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης. Τη θέση της καταλαμβάνει η μέχρι τώρα αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σοφία Ζαχαράκη, που το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει πολλούς εσωκομματικούς πόντους και την απόλυτη εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v