Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι στοχεύσεις Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Πώς θα εμφανιστεί στη σημερινή σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ. Η «δικαίωση» για τον Όρμπαν και η ταύτισή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ξορκίζει τη «χαλαρή ψήφο» και προχωρά σε τέσσερις δεσμεύσεις.

Οι στοχεύσεις Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Ως μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτηρίζουν στη ΝΔ τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό διότι είναι η τελευταία  δράση του κόμματος πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, σε μια καθοριστική καμπή για τη Γηραιά Ήπειρο και ενώ και εντός των συνόρων οι πολιτικές εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες, ελέω… κάλπης.

Με φόντο την αναστολή της ιδιότητας μέλους του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν από την πολιτική συνέλευση του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει δικαιωμένος από τη συγκεκριμένη απόφαση, δεδομένου ότι προ ολίγων ημερών είχε αποστείλει σχετική επιστολή στο προεδρείο του κόμματος. Μάλιστα δεν διστάζει να ταυτίσει τον κ. Όρμπαν με τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τον «λαϊκισμό» που -όπως λέει- εκπέμπουν. Αμφότεροι, κατά τον κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής «αυταρχικών» κυβερνήσεων, «υιοθετούν πρακτικές που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως για το κόμμα του οι νέες ποιοτικές δουλειές, που θα δημιουργηθούν και με την αρωγή της Ευρώπης, συνιστούν απόλυτη προτεραιότητα, ενώ τονίζει πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ατζέντα του ΕΛΚ ταυτίζεται με τις θέσεις της ΝΔ.

«Κλείνει ένας κύκλος»

«Η Ελλάδα θα κερδίσει από τη στιγμή που το ΕΛΚ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Κλείνει ένας κύκλος στην Ελλάδα, ο κύκλος του λαϊκισμού με ψεύτικες υποσχέσεις που έπνιξαν τους πολίτες στους φόρους», τόνισε σε πρόσφατη παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσδίδει στις ευρωκάλπες έναν έντονα δημοψηφισματικό χαρακτήρα. «Είναι σημαντικές για το μέλλον της Ευρώπης, είναι σημαντικές διότι από παντού η Ευρώπη, όπως τη γνωρίζουμε, αμφισβητείται», σημειώνει, αλλά δεν στέκεται μόνο εκεί.

Καλεί δε τους πολίτες αφενός να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση (ως εδώ, είναι η χαρακτηριστική φράση του) και αφετέρου να στηρίξουν ουσιαστικά τη ΝΔ, προκειμένου να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, ξορκίζει την «χαλαρή» ψήφο, την ίδια στιγμή που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία στους πολίτες τους τέσσερις λόγους για να μην ψηφίσουν πάλι τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρώτος είναι ότι είπε ψέματα στους Έλληνες πολίτες, τους εξαπάτησε ωμά. Ο δεύτερος είναι ότι τους έπνιξε στους φόρους. Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο τέταρτος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι δίχασε τους Έλληνες με έναν τρόπο πρωτοφανή για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή ομιλία του σε Έλληνες του εξωτερικού.

Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες και δη τους νέους περιλαμβάνουν «χαμηλότερους φόρους και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλές δουλειές». Το ΕΛΚ μιλά για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στα επόμενα 5 χρόνια στην Ευρώπη και ενώ στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης 500.000 νέοι Έλληνες βρήκαν καλές θέσεις απασχόλησης στο εξωτερικό. Η Ευρώπη, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «δεν τα έκανε όλα καλά.  Αυτό το οποίο θα σας πω όμως είναι ότι η Ευρώπη ήταν, είναι και παραμένει το κοινό μας σπίτι». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v