Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Σύντομα θα γίνει πράξη το σχέδιο για να φύγει το ΔΝΤ

Την (ευρω)προεκλογική περίοδο κήρυξε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό σταυροδρόμι και η δριμεία επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη, που «θέλει να εκδικηθεί την κοινωνία, με απολύσεις και ασφαλιστικό Πινοσέτ». Ιδιαίτερη αναφορά στα σκάνδαλα με τις φαρμακευτικές.

Τσίπρας: Σύντομα θα γίνει πράξη το σχέδιο για να φύγει το ΔΝΤ

Στις εκλογές, οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και θα κληθούν να επιλέξουν εάν θα πάνε ευθεία ή εάν θα κάνουν αναστροφή. Με τη φράση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε, ουσιαστικά, την προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου και των εθνικών εκλογών του φθινοπώρου -ή όποτε γίνουν.

«Ο πολίτης θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τον δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει τον δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα. Γιατί μοιάζει με σταυροδρόμι αλλά στην πραγματικότητα ο ένας δρόμος πάει ευθεία, αλλά ο άλλος οδηγεί σε αναστροφή», είπε, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λαός σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει η χώρα τον δρόμο που οδηγεί σε κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει έναν άλλο δρόμο, που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Μπορεί να μοιάζει με σταυροδρόμι, αλλά ο ένας δρόμος πάει ευθεία και ο άλλος σε αναστροφή, στα χρόνια της βαθιάς λιτότητας και της επιτροπείας, αναστροφή στα χρόνια του ΔΝΤ», δήλωσε.

Μάλιστα ειδικά για το Ταμείο ανέφερε ότι «κάποιοι θέλουν να είναι εδώ», για να συμπληρώσει με νόημα ότι «εμείς έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη», επανερχόμενος στους σχεδιασμούς πρόωρης εξόφλησης του ΔΝΤ.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εκδικηθεί»

Αφού υπενθύμισε την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης από τις αρχές του 2016 και μετά (σ.σ. κόφτες, περικοπές συντάξεων, παραμονή στο μνημόνιο κ.λπ.), τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει το κατεστημένο είναι να επιστρέψει για να εκδικηθεί.

«Όχι μόνο εμάς, που τολμήσαμε να διατυπώσουμε την εναλλακτική προοπτική για τη χώρα. Εμάς άλλωστε δεν μας αγγίζουν ούτε απειλές, ούτε εκφοβισμοί, ούτε τίποτα. Κυρίως, θέλει να εκδικηθεί έναν ολόκληρο λαό για τις επιλογές του. Αυτό τον απείθαρχο λαό, την αδαή πλειοψηφία -όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης-, που τόλμησε να οραματιστεί το μέλλον του τόπου χωρίς αυτούς, τους δήθεν μόνιμους, τους εσαεί ιδιοκτήτες του».

Απευθυνόμενος με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον αρχηγό της ΝΔ, ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνέχεια: «Το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ είναι ακριβώς αυτό. Ένα σχέδιο συμμόρφωσης των απείθαρχων, των ατάκτων. Η διάλυση της δημόσιας υγείας, το ασφαλιστικό Πινοσέτ, οι απολύσεις στους ζωτικούς τομείς του Δημοσίου, όλα αυτά που ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πηγή σπατάλης. Και το πιστεύει αυτό, διότι αυτά τα κοινωνικά αγαθά αφορούν ένα τμήμα της κοινωνίας, το οποίο του είναι ξένο, το θεωρεί βάρος.

Γιατί άλλωστε και ο ίδιος είναι γνήσιος εκπρόσωπος και εκφραστής της Ελλάδας των ελίτ. Και οραματίζεται μια Ελλάδα κομμένη και ραμμένη στα σχέδια και τις επιθυμίες αυτών. Μια Ελλάδα που ευημερούν οι λίγοι και στενάζουν οι πολλοί».

«Μια καλοστημένη πολιτική απάτη»

Και με αυτούς πορεύεται στον αγώνα για την παλινόρθωσή τους. Έναν αγώνα χωρίς αρχές, χωρίς όρια στο ψέμα, στη λάσπη, στην προπαγάνδα, στον διχασμό. Πιστεύει μάλιστα ότι του αρκούν μια χούφτα ολιγάρχες και τα μιντιακά τους συγκροτήματα για να του εξασφαλίσουν την επιστροφή στην εξουσία.

Με αυτούς έχει σχεδιάσει και προσπαθεί να πλασάρει στην κοινή γνώμη αλλά και στους ίδιους τους εαυτούς τους μια χίμαιρα. Μια καλοστημένη πολιτική απάτη.

* Την απάτη της δήθεν σοβούσας κοινωνικής έκρηξης εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, την ώρα που η χώρα μετά από πολλά χρόνια εντάσεων επανέρχεται στην κοινωνική ειρήνη.

* Την απάτη της δήθεν κατάρρευσης της οικονομίας, την ώρα που η οικονομία μετά από πολλά χρόνια ύφεσης ανακάμπτει, επιστρέφοντας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

* Την απάτη της δήθεν εθνικής μειοδοσίας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, την ώρα που μετά από πολλά χρόνια αδράνειας και ανυποληψίας, η χώρα σηκώνει ξανά το ανάστημά της και αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια από όλη τη διεθνή κοινότητα.

* Και τέλος, τη μεγάλη απάτη της δήθεν κατά κράτος επικράτησης της ΝΔ και του αρχηγού της στις επικείμενες εκλογές.

«Πριν καν εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης έγινε από μερίδα των ΜΜΕ και των δημοσκοπικών εταιρειών, πρωθυπουργός. Και φρόντισαν μάλιστα οι ίδιοι, που είχαν εξαιρετικές επιτυχίες στις προβλέψεις τους και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και στο δημοψήφισμα, όπου έπεσαν έξω μόνο κατά 20 περίπου μονάδες. Φρόντισαν και έσπευσαν να προδιαγράψουν ότι ανεξάρτητα από το αν πείθει ή όχι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, ανεξάρτητα από το αν έχει σχέδιο και πρόταση για το αύριο της χώρας, είναι ήδη νικητές και μάλιστα με 10, 15, 20 μονάδες στις επικείμενες εκλογές.

»Εγώ θα ήθελα όλους αυτούς να τους ευχαριστήσω θερμά. Να ευχαριστήσω τον κ. Μητσοτάκη, γιατί μου έχει κάνει ένα μεγάλο δώρο. Διότι όποιος πορεύεται με σύμμαχο την απάτη, δεν έχει μακρύ δρόμο να διανύσει.
Έρχεται κάποια στιγμή η ώρα της αποκάλυψης. Και η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του.

»Γιατί μπορεί αυτός να προβάρει ήδη γραβάτες και κοστούμια πρωθυπουργικά, αλλά ξεχνάει ότι τους πρωθυπουργούς δεν τους εκλέγουν οι φίλοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, ούτε οι φίλοι δημοσκόποι. Αλλά ο ελληνικός λαός».

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου»

Με αφορμή αυτή την τελευταία αναφορά, ο κ. Τσίπρας ανέτρεξε στο βασικό έργο της κυβέρνησής του, του οποίου αποδέκτες είναι το ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου» διότι:

• Γνωρίζει και θυμάται ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και ποιος σήμερα τη βγάζει σε ξέφωτο.

• Γνωρίζει και θυμάται ποια συμφέροντα εκπροσωπεί ο καθένας.

• Γνωρίζουν οι 350.000 εργαζόμενοι που βρήκαν δουλειά γιατί η ανεργία έπεσε από το 28% στο 18%.

• Γνωρίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που είδαν να αλλάζει η ζωή τους γιατί επί των ημερών μας το ΣΕΠΕ είναι εκεί για να βάζει πρόστιμα στους εργοδότες, ώστε να τηρούνται τα ωράρια εργασίας.

• Γνωρίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες του κατώτατου και υποκατώτατου μισθού που είδαν αυξήσεις αξιοπρέπειας.

• Γνωρίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που έλαβαν επίδομα τέκνου.

• Γνωρίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και άποροι που έλαβαν το εισόδημα αλληλεγγύης.

• Γνωρίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες που έλαβαν για τρεις συνεχόμενες χρονιές το κοινωνικό μέρισμα.

• Γνωρίζουν οι ένστολοι και όσοι είναι στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια που είδαν μια κάποια δικαιοσύνη με την επιστροφή των αναδρομικών.

• Γνωρίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να σώζονται και να αυξάνονται αντί να μειώνονται.

• Γνωρίζουν όσοι σήμερα μπαίνουν στην πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου.

• Γνωρίζουν και θυμούνται ότι όλα αυτά ήταν δίκαια, αλλά ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ τα κάναμε πράξη».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα ένα» διότι, όπως είπε: «Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το φθινόπωρο, η οριστική και καθοριστική τους ήττα στην κάλπη των εθνικών εκλογών, με τη μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης».

«Στην υγεία των κορόιδων»

Στρώνοντας τον δρόμο στις νέες αποκαλύψεις που (κατά τις πληροφορίες) έρχονται στο πεδίο της διαφθοράς, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους «σκελετούς» που βρέθηκαν και βρίσκονται -κυρίως στον τομέα της Υγείας.

«Οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, κάθε φορά που ανοίγουν ένα παλιό ντουλάπι σκιάζονται τι θα συναντήσουν. Ανοίγουν ο Ξανθός και ο Πολάκης ένα ντουλάπι, βγαίνει η Novartis. Ανοίγουν μια αποθήκη, βγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ανοίγει χτες η Αχτσιόγλου ένα παλιό συρτάρι, βγαίνουν 241 εκατομμύρια ξεχασμένα, κερασμένα στις φαρμακευτικές. Έχουμε πάθει σύγκρυο. Σε λίγο, κάθε φορά που θα ανοίγουμε παλιά συρτάρια, θα φωνάζουμε προληπτικά και τον εισαγγελέα. Την ίδια στιγμή όμως, που έκαναν τα στραβά μάτια στις φαρμακευτικές, τον μέσο φορολογούμενο, τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία δεν τον ξεχνούσαν να του στείλουν τον λογαριασμό. Εκεί δεν κερνούσαν. Εκεί τους τρέχανε στα αυτόφωρα για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Με ένα νόμο αίσχος, που οδηγούσε τη μισή Ελλάδα στα κρατητήρια, μέσα στις πιο μαύρες μέρες της κρίσης. Και αυτό το νόμο εμείς τον αλλάξαμε».

Στηρίζοντας ευθέως τον κ. Πολάκη μάλιστα, πρόσθεσε: «Αυτά δεν είναι και τόσο σοβαρά αδικήματα. Αλλά να καπνίζει ο υπουργός είναι πρόβλημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v