Διάλυση του κράτους καταγγέλλει η ΝΔ

Τα κυβερνητικά πεπραγμένα και η καθημερινότητα του πολίτη. Πώς απαντά στο δίπολο «προοδευτικό - συντηρητικό». Ποιοι οι νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Διάλυση του κράτους καταγγέλλει η ΝΔ

Στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας και ανομίας, καθώς και στις περιπτώσεις που ο πολίτης δεν απολαμβάνει των δικαιωμάτων του από την πολιτεία, εστιάζει στην κριτική της η ΝΔ.

Οι χθεσινές ποινικές διώξεις κατά 20 προσώπων σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, οι επιθέσεις στα Αστυνομικά Τμήματα της Ακρόπολης και του Βύρωνα και ο πρόσφατος τραγικός θάνατος νοσηλευόμενου στο ΚΑΤ από πυρκαγιά, είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά στα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να καταδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες. Η καθημερινότητα του πολίτη εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που καταγγέλλει την απόλυτη διάλυση του κράτους και εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για «τα πεπραγμένα του».  

Ειδικά για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού, στη ΝΔ κάνουν λόγο για «απόλυτη δικαίωση», δεδομένου πως το πόρισμα που είχε προκύψει από την έρευνα την οποία έκανε ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων του κόμματος, ανέφερε ότι «αν οι αρμόδιοι είχαν εγκαίρως διατάξει την εκκένωση της πόλης, δεκάδες συμπολίτες μας θα είχαν σωθεί». Υπογραμμίζουν τις «τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, που ουδέποτε αυτή έχει αναλάβει», ούτε ακόμα και όταν -σύμφωνα με κομματικές πηγές- ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας αναγκαζόταν σε απομάκρυνση από τη θέση του.

Αναφορικά με τα κρούσματα βίας, όπως καταγγέλλει η ΝΔ, σχετίζονται με την «προκλητική απουσία πολιτικής βούλησης να τα αντιμετωπίσει, που ακολούθως μετατρέπεται σε επιχειρησιακή ανεπάρκεια». Η Αστυνομία, κατά τις ίδιες πηγές, με εντολές της πολιτικής ηγεσίας, δεν κάνει την δουλειά της όπως μπορεί, ενώ εκφράζουν την απορία τους για τις  «προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές έντιμων πολιτών, που δεν έχουν καμία σχέση με επεισόδια».

«Ενσάρκωση οπισθοδρόμησης»

Η αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρεί το τελευταίο διάστημα τον πρωθυπουργό να προσπαθεί να εμφανιστεί σαν «εκφραστής του προοδευτικού» και να εμφανίσει τη ΝΔ ως «έκφραση του συντηρητισμού». Ωστόσο, σημειώνει η Πειραιώς, «ενσάρκωση της οπισθοδρόμησης είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν ανάχωμα στην πρόοδο που έχει ανάγκη ο τόπος μας». Στο πλαίσιο αυτό, θέτει 4 ερωτήματα προς την κυβέρνηση, που σχετίζονται με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, την υπερφορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων και την προσέλκυση επενδύσεων, την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24 για την προστασία από την κλιματική αλλαγή, καθώς και την ασφάλεια των πολιτών.  

Την ίδια ώρα, η ΝΔ ανεβάζει προεκλογικούς ρυθμούς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται σήμερα τη Ρόδο, όπου θα στηρίξει τον γαλάζιο υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Παράλληλα, ανακοινώθηκε χθες το νέο κύμα υποψήφιων ευρωβουλευτών και συγκεκριμένα: του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, του δικηγόρου Γιάννη Ανδρουλάκη, της φιλολόγου και στελέχους του Μητρώου Τόνιας Αράχωβα, του επιχειρηματία Άγη Βερούτη, του στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκου Γιαννή, του πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, του πρώην δημάρχου Πειραιά και υφυπουργού Βασίλη Μιχαλολιάκου, της ηθοποιού Πέγκυς Σταθακοπούλου, της πρώην ευρωβουλευτή Νίκης Τζαβέλλα, της οινοπαραγωγού Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου, του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη και του διευθύνοντα συμβούλου της XRTC Business Consultants Γιώργου Ξηραδάκη. Με τις παραπάνω ανακοινώσεις, συμπληρώνονται 34 από τις 42 θέσεις του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, το οποίο θα κλείσει το επόμενο διάστημα.

Οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ τίθενται πλέον σε θέση εκλογικής μάχης ενόψει της κάλπης της 6ης Μαΐου. Υπό το πρίσμα αυτό, με συντονιστή τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, κλιμάκια του κόμματος, αποτελούμενα από βουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς, Αναπληρωτές Γραμματείς και τοπικά στελέχη θα βρεθούν απ’ άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες σε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v