Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκόπιμη στρέβλωση των θέσεών της καταγγέλλει η ΝΔ

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης από την Πειραιώς. Ο Ορμπαν, τα πλεονάσματα και οι απολύσεις στο δημόσιο. Έμφαση στην παρέμβαση Μπαρόζο για την «πιθανή εκλογική νίκη» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σκόπιμη στρέβλωση των θέσεών της καταγγέλλει η ΝΔ

Για «μαύρη προπαγάνδα» εγκαλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός, σε κάθε ευκαιρία, διαστρεβλώνει τις θέσεις της, στην «αγωνία» του να κερδίσει πόντους και μαζί τους εναπομείναντες αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Με τον τρόπο αυτό, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας κάνει την ύστατη προσπάθεια να περιορίσει την έκταση της ήττας του στις εκλογές, ακόμα και «παραπληροφορώντας» τους πολίτες, παραθέτοντάς τους «ανύπαρκτα» στοιχεία από το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, καθώς και από τοποθετήσεις των κορυφαίων γαλάζιων στελεχών.

Όπως είπε και κατά τη χθεσινή ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κομματική εκδήλωση στον Βόλο, ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει μια εικόνα για τη ΝΔ η οποία υπάρχει «μόνο στον δικό του φαντασιακό κόσμο, ότι είμαστε ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών και ότι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Ορμπαν». Ειδικά για τον Ούγγρο ακροδεξιό πολιτικό, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από τους Δελφούς και υπενθυμίζει η Πειραιώς, θα στείλει σήμερα επιστολή στο ΕΛΚ, με την οποία θα ζητά την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους για το κόμμα του Ορμπαν, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από αυτόν.

Επίσης «μακριά από την πραγματικότητα» χαρακτηρίζει η ΝΔ την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στα πρωτογενή πλεονάσματα και τη βούληση του κ. Μητσοτάκη να τα δώσει στους «πλουτοκράτες». Όπως διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της, μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι και μικρότερες εισφορές, αλλά και κοινωνική πολιτική για τους πιο αδύναμους. «Σημαίνουν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό κοινωνικό κράτος. Σημαίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που τις έχουμε ανάγκη: στα νοσοκομεία μας και στην παιδεία μας», τόνισε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, δεσμευόμενος εξάλλου να στηρίξει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διευρύνοντάς το στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, για να καλύψει 800.000 πολίτες οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Αρωγοί στην προσπάθεια

Στο πλαίσιο αυτής της κυβερνητικής τακτικής εντάσσει η ΝΔ και τα περί «απολύσεων» στο δημόσιο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει ως «σημαία» της η κυβέρνηση και που διαψεύδονται διαρκώς από την Πειραιώς. Αυτό, πάντως, επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν αρκεί, αφού θέλει προσωπικά τους δημόσιους υπαλλήλους αρωγούς στην προσπάθειά του για την εξυγίανση και ανασυγκρότηση του κράτους.   

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΝΔ και στην παρέμβαση του πρώην προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επικεφαλής της Goldman Sachs International και πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, ο οποίος τόνισε πως «οι αγορές περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές κι αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας». Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η τοποθέτηση του κ. Μπαρόζο «επιβεβαιώνει απολύτως το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ παράλληλα διαμηνύουν πως θα ήταν «ευχής έργο οι όποιες ενδείξεις ανάκαμψης στην οικονομία μας, ακόμα και αν τις πιστωθεί ο κ. Τσίπρας». Πάντως, από τη ΝΔ δεν υπήρξε σχόλιο για τις αιχμές Μπαρόζο κατά της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, λέγοντας: «Δεν είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζαμε τα νούμερα. Ξέραμε ότι το έλλειμμα ήταν πολύ υψηλό, αλλά όταν ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου μάθαμε πόσο ήταν». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v