Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μαύρη προπαγάνδα

Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ από το Βόλο. «Θα στείλω επιστολή με την οποία θα ζητώ την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους του ΕΛΚ για το κόμμα του κ. Ορμπάν», επανέλαβε.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μαύρη προπαγάνδα

Πρόσκληση προς κάθε ψηφοφόρο να στηρίξει και ψηφίσει την ΝΔ απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Βόλο, όπου και μίλησε απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση για να στηρίξει και τον εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που διεκδικεί την 3η διαδοχική του θητεία στην Θεσσαλία.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε «όσους έφυγαν από την ΝΔ να επιστρέψουν σπίτι τους, γιατί η ΝΔ τους χρειάζεται όσο ποτέ και επειδή το διακύβευμα είναι μεγάλο, δίνουμε μεγάλη μάχη για την ψυχή της Ελλάδας. Θέλουμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θύμισε ότι η πρώτη κάλπη που θα στηθεί για τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα είναι το πρώτο μήνυμα ήττας για την κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα για τέσσερα πράγματα: Για το ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία, για το ότι μας έπνιξε στους φόρους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ρουσφέτια του, για τη βαθιά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών, που αναγκάζει τον κ. Τσίπρα να μη τολμά να πάει στην Μακεδονία χωρίς προστασία και ΜΑΤ, αφού εκεί που όλοι οι Ελληνες πρωθυπουργοί είχαν πει «Όχι», εκείνος είπε «Ναι», και τέλος, θα τον θυμόμαστε για τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής και με προέδρους του Κοινοβουλίου που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το κόμμα της ΝΔ και για τις νέες βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται, αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει τη «θύελλα του λαϊκισμού» που σάρωσε την Ελλάδα, και να είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης από πλευράς εισφορών των μελών του.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη μαύρη προπαγάνδα. Άκουσα για λίγο σήμερα τον κ. Τσίπρα να μιλάει στην κεντρική του επιτροπή. Και να παρουσιάζει μια εικόνα για τη Νέα Δημοκρατία η οποία υπάρχει μόνο στο δικό του φαντασιακό κόσμο, ότι είμαστε -όλοι εσείς είστε- ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών. Αυτό μας λέει ο κ. Τσίπρας. Ότι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Ορμπάν. Κάποιος θα πρέπει να πει στο λογογράφο του να ακούει λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα οποία λέω δημόσια. Διότι πήγα στους Δελφούς και είπα δημόσια ότι εμείς αυτές τις πρακτικές στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θέλουμε να τις δεχόμαστε. Και γι αυτό θα στείλω αύριο επιστολή με την οποία θα ζητώ την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους για το κόμμα του κ. Ορμπάν. Διότι, φίλες και φίλοι, εμείς πρεσβεύουμε αξίες. Και αυτές οι αξίες είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες», τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, επίσης, να μου λέει ότι διεκδικώ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα διότι θέλω να ευνοήσω το μεγάλο κεφάλαιο. Είμαστε «πλουτοκράτες» εμείς ενώ αυτοί είναι δήθεν προοδευτικοί και με το λαό. Να εξηγήσω, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα: Από το 2016, πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ζήτησα δημόσια να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμα. Και επειδή δεν έχω την απαίτηση όλοι οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των δημόσιων οικονομικών, θα το πω πολύ απλά: Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μικρότερα πλεονάσματα σημαίνουν χαμηλότερες εισφορές για τον εργαζόμενο και τον εργοδότη. Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό κοινωνικό κράτος. Σημαίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που τις έχουμε ανάγκη: στα νοσοκομεία μας και την παιδεία μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v