Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Βαρίδι ο Τσίπρας για την αριστερά και τη χώρα

«O κύριος Τσίπρας είναι σε μεγάλο αδιέξοδο. Έχει επιλέξει να βάλει προσωπείο και να παραστήσει δήθεν τον κεντροαριστερό. Δεν έχουν σχέση με την κεντροαριστερά οι υποστηριχτές του Μαδούρου», τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Βέλη και κατά Μητσοτάκη.

Γεννηματά: Βαρίδι ο Τσίπρας για την αριστερά και τη χώρα

«Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Βαρίδι για την αριστερά και για τη χώρα. Καιρός να φύγει» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό. Σε υψηλούς τόνους επεσήμανε πως “από τα ζαρζαβατικά μέχρι τις γκαζόζες έχουμε ζήσει την πλήρη απαξίωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου”, ενώ για την επόμενη ημέρα υπογράμμισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι από τον προοδευτικό χώρο.

Κατά την τοποθέτηση της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως “εξακολουθεί να στηρίζεται στην ακροδεξιά ακόμα και τώρα”, ενώ μίλησε και για μια καραμανλική συνιστώσα που παραμένει ισχυρή στην κυβέρνηση. Συνέχισε τα πυρά λέγοντας πως “ο κύριος Τσίπρας είναι σε μεγάλο αδιέξοδο. Έχει επιλέξει να βάλει προσωπείο και να παραστήσει δήθεν τον κεντροαριστερό. Δεν έχουν σχέση με την κεντροαριστερά οι υποστηριχτές του Μαδούρου”.

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας πως “καλά θα κάνει να κοιτάξει τα του οίκου του και να μαζέψει τα τρία κόμματα που έχει σε ένα”, προσθέτοντας πως “βγάζουν μια εικόνα αλλαζονίας”.

Σε υψηλούς τόνους επεσήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “δέκα χρόνια δεν έχει πει μία λέξη για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή και Νέας Δημοκρατίας. Τότε που μας διαβεβαίωναν ότι είναι θωρακισμένη η οικονομία και συνέβαινε ακριβής το αντίθετο. Έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και στα πρόθυρα της άτακτης χρεοκοπίας”. Επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ για να δούμε τις πολιτικές ευθύνες.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χτύπησε καμπανάκι κινδύνου πως η χώρα “δεν πρέπει για μικροκομματικές σκοπιμότητες του Αλ.Τσίπρα και του Κ. Μητσοτάκη να διχαστεί ξανά”. Επεσήμανε μάλιστα πως αν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 δεν είχαν επιλέξει το δρόμο της πόλωσης και της αντιμνημονιακής λογικής που δίχαζε κόσμο θα είχαμε βγει από τα μνημόνια”.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στο οικονομικό πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ, που όπως είπε θέλει να εξασφαλίσει ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. “To ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια είναι το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κυρίου Τσίπρα. Με την έκθεση της Κομισιόν επιβεβαιώνεται ότι έχουμε σκληρή εποπτεία το επόμενο διάστημα και βγήκαν και οι κίτρινες κάρτες” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας εκ νέου κριτική στον Πρωθυπουργό επεσήμανε πως “τώρα θυμήθηκε να αλλάξει προσωπείο. Κανείς που ισχυρίζεται πως είναι αριστερός δεν μπορεί να αυξάνει τους έμμεσους φόρους”. Επισημαίνοντας πως “δεν έχει γίνει τίποτα για τα κόκκινα δάνεια με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είμαστε μπροστά στο κίνδυνο πλειστηριασμών. Ακούμε ότι θα έρθει κάτι άλλο τελείως αόριστο που θα κρατήσει ένα χρόνο όπως φαίνεται. Προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να βρει προστασία για τον εαυτό του μέχρι τις εκλογές από τη οργή ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους”.

Τέλoς αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός “πέτυχε” τρεις ζημιές : η πρώτη αφορά στα εθνικά θέματα (παραχώρησε γλώσσα και ταυτότητα), η δεύτερη έχει σχέση με τον εθνικό διχασμό και η τρίτη μεγάλη ζημιά είναι στη δημοκρατία και τον Kοινοβουλευτισμό (κόμματα διαλύθηκαν και βουλευτές εκχωρούν το δικαίωμα να ψηφίζουν κατά συνείδηση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v