Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βρώμικη» προεκλογική περίοδο βλέπει η ΝΔ

Πώς ερμηνεύει τις τελευταίες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Η υπόθεση Γεωργιάδη και η απάντηση της Πειραιώς. Υψηλές επαφές στη Μόσχα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βρώμικη» προεκλογική περίοδο βλέπει η ΝΔ

«Βλέποντας τη συντριβή να είναι αναπόφευκτη και να πλησιάζει απειλητικά, τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή του τόπου και να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από την πραγματική πολιτική». Με αυτά τα λόγια, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη περιγράφει την τακτική του Μεγάρου Μαξίμου -όπως τουλάχιστον την εκτιμά η Πειραιώς- και εκφράζει τη διαπίστωση ότι όσο πλησιάζουν οι κάλπες, τα βρώμικα χτυπήματα -συχνά ακόμα και κάτω από τη μέση- θα εντείνονται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιμένει συνεχείς, «κατευθυνόμενες και ανήθικες επιθέσεις» και, όπως έχει εκτιμήσει και το κόμμα, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, «προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης, με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Τελευταία αφορμή είναι η υπόθεση του πρώην βουλευτή Νίκου Γεωργιάδη και της καταδίκης του σε πρώτο βαθμό, καθώς και των αλλεπάλληλων πυρών που εκτοξεύει η κυβέρνηση στη ΝΔ, λόγω και της στενής σχέσης Μητσοτάκη - Γεωργιάδη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «χυδαία» επιχείρηση του Μεγάρου να «εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά  προσωπική υπόθεση», επαναλαμβάνοντας ότι ο Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, ότι δεν προσφέρει υπηρεσίες στο κόμμα και ότι η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Και η συγκεκριμένη υπόθεση, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι «μία ακόμη προσπάθεια -ανάμεσα σε πολλές άλλες- της κυβέρνησης Τσίπρα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να ξεχαστούν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου». Μόνο τυχαίες δεν θεωρεί η ΝΔ τις διαρροές και τις φήμες περί «ραγδαίων εξελίξεων» και εμπλοκής γαλάζιων στελεχών σε άλλες υποθέσεις, όπως της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εγκαλεί μάλιστα προσωπικά τον πρωθυπουργό, «καθώς είναι προφανές ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σχέδιο του δεν θα περάσει», σημειώνει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας και οι πέριξ αυτόν «θα τιμωρηθούν σύντομα», με την ψήφο του λαού.

Κλιμάκωση επιθέσεων

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη περιμένουν κλιμάκωση των επιθέσεων σε βάρος του ίδιου προσωπικά, της οικογένειας και του περιβάλλοντός του, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να επαναφέρει «ξεπερασμένα σύνδρομα» και «ψεύτικους διχασμούς», που δεν αφορούν επί της ουσίας τους περισσότερους Έλληνες. Η κυβέρνηση, λέει η Πειραιώς, «ευρισκόμενη σε πανικό, θα καθίσταται όλο και πιο επικίνδυνη στις πρακτικές της και στην προπαγάνδα της», στον δρόμο προς τις κάλπες, σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει ως «μεγάλη δύναμη τα επιχειρήματα, τη μετριοπάθεια και τη βαθιά πίστη και σιγουριά για την ορθότητα των απόψεών μας».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, συνεχίζει απρόσκοπτα το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Μόσχα, όπου βρίσκεται από χθες για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο της Δούμας, ενώ θα δει και Έλληνες επιχειρηματίες, αναζητώντας την προσέλκυση επενδύσεων. Η επίσκεψη Μητσοτάκη έχει ως βασικό σκοπό να επιβεβαιώσει τους παραγωγικούς και λειτουργικούς δεσμούς με τη Μόσχα που διατηρεί η ΝΔ, αλλά πρέπει να έχει και η χώρα την επομένη των εκλογών, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμορφώνει ένα ευρύ δίκτυο διεθνών επαφών σε Ευρώπη, Αμερική, αλλά και Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v