Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Νέας Δημοκρατίας με ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος εξαπέλυσε βέλη στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως τον τελευταίο καιρό έχει στοχεύσει τη Νέα Δημοκρατία και όπου λέει άσπρο λέει μαύρο.

Κόντρα Νέας Δημοκρατίας με ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

Νέες πολιτικές κόντρες – αυτή τη φορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής- ξέσπασαν στην Ολομέλεια. Αφορμή στάθηκε η απόφαση αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τους μετασχηματισμούς επιχειρήσεων.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια, ο οποίος εξαπέλυσε βέλη στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως τον τελευταίο καιρό έχει στοχεύσει τη Νέα Δημοκρατία και όπου λέει άσπρο λέει μαύρο. Συνέχισε επισημαίνοντας πως “τον τελευταίο καιρό τους παρακολουθούμε με ένα χαμόγελο γιατί έχουν εφεύρει περίεργες θεωρήσεις. Η υπαρξιακή αγωνία κάθε κόμματος είναι συμπαθής αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται με επιθετικότητα εναντίον ενός άλλου κόμματος”.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νίκος Ξυδάκης από το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως την περίοδο αυτή έχει πάψει κάθε ενασχόληση του ΚΙΝΑΛ με νομοσχέδια για εποικοδομητικές προτάσεις και μπαίνουμε στη φάση των προεκλογικών χαρακωμάτων.

Παίρνοντας το λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά “και ο πολιτικός σας λόγος τι είναι ; Πολυτελείας. Που δίνει όλη όλη την ευχέρεια στην κυβέρνηση να κάνει περιπάτους σε θέματα που θα έπρεπε να βρίσκει αντιστάσεις. Όχι αυτά σε εμάς”.

Τελικά, το νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς ψηφίστηκε από την Ολομέλεια. Το νομοσχέδιο επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, “παρών” είπαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, ενώ “όχι” ψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Αύριο συζητείται στην Ολομέλεια νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v