Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις σε δύο ταμπλό από τον Μητσοτάκη

Πώς ξεδιπλώνεται η στρατηγική του με φόντο τις κάλπες. Οι προτεραιότητες, οι δεσμεύσεις και τα μηνύματα. Τι προτρέπει τα γαλάζια στελέχη.  

Κινήσεις σε δύο ταμπλό από τον Μητσοτάκη

Σε δύο μέτωπα κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις προσεχείς τριπλές κάλπες. Το πρώτο αφορά την περίοδο πριν από τις εκλογές και την προεκλογική εκστρατεία που θα πρέπει να ακολουθήσει με έπαθλο την καθαρή νίκη, ενώ το δεύτερο μέτωπο αφορά την επόμενη μέρα της κάλπης και την ανάδειξη των προτεραιοτήτων του ως του πιθανού επόμενου πρωθυπουργού.  

Τα μηνύματα πολλαπλά και με πολλούς αποδέκτες. Όπως, για παράδειγμα, η ανανέωση που θέλησε να εκπέμψει μέσω των 15 ονομάτων που ανακοίνωσε για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. «Η ανανέωση των ψηφοδελτίων μας ήταν από την αρχή προσωπικό μου στοίχημα», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «μπόλιασμα» του κόμματος με νέες ιδέες, με νέα πρόσωπα, με νέες νοοτροπίες, με νέες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να ασκείται σήμερα η πολιτική στη χώρα.

Όσον αφορά τον αντιπολιτευτικό του λόγο, ο κ. Μητσοτάκης, με τη χθεσινή ομιλία του στο Οργανωτικό της ΝΔ, επιβεβαίωσε ότι το προεκλογικό κλίμα θα είναι έντονα πολωτικό, με σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού. Υπό το πρίσμα αυτό, μίλησε για «κυνική παρέα εξουσίας, η οποία μας κυβερνά σήμερα» και για τη «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να φύγει «επιτέλους, για να ανασάνει η Ελλάδα».

Θετική ψήφος

Ο πρόεδρος της ΝΔ προσδιόρισε στα στελέχη του κόμματός του τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθούν κατά την επαφή τους με την κοινωνία. Όπως τους είπε, θα πρέπει να πείσουν τους πολίτες, όχι απλά να καταψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά να δώσουν θετική ψήφο στη ΝΔ. «Πρέπει να τους πείσουμε ότι με τη ΝΔ, με το σχέδιό της, με το πρόγραμμά της, η ζωή όλων των Ελλήνων θα γίνει καλύτερη», σημείωσε. Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να επαναβεβαιώσει πως η ΝΔ είναι το «πραγματικά λαϊκό κόμμα», παρά τις ενστάσεις του πρωθυπουργού, όντας δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, μέσα από μια σειρά κοινωφελών δράσεων.

Σε αυτούς στοχεύει και η στρατηγική του προέδρου της ΝΔ για τη μετεκλογική περίοδο και δη στην περίπτωση νίκης στις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης με βασικό κορμό το κόμμα του. Ενδεικτική η αναφορά του, μέσα από τη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, σε κάποιους από τους βασικούς άξονες της διακυβέρνησης της χώρας εκ μέρους του. «Στον 1ο μήνα της διακυβέρνησής μας θα μειώσουμε τους φόρους. Σε 12 μήνες θα επαναδιαπραγματευτούμε το πρωτογενές πλεόνασμα & το 80% από τη μείωσή του θα διοχετευθεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση φόρων. Έτσι θα απελευθερώσουμε την οικονομία, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει -όπως λέει- να μεγαλώσει την… πίτα και γι' αυτό τονίζει τη σημασία της ανάπτυξης, των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας. «Αλλά θέλουμε αυτή η πίτα να μοιραστεί σε όλους. Γι’ αυτό μιλάμε πρωτίστως για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα έχουν πραγματικό όφελος από την πολιτική μας», σημειώνει.

Έμφαση δίνει στην εκπαίδευση, την ασφάλεια και την υγεία, το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v