Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογικό συναγερμό σημαίνει ο Μητσοτάκης

Τα μηνύματα που θα στείλει από δύο κομματικές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες. Ο χρόνος των καλπών, ο χαρακτήρας τους και οι υποψήφιοι. Τα διλήμματα, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και ο… Πολάκης.

Εκλογικό συναγερμό σημαίνει ο Μητσοτάκης

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, καθώς ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα στηθούν τελικά οι εθνικές κάλπες, ο χρόνος για τις ευρωεκλογές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πλέον μετρά αντίστροφα.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη θα μιλήσει σε εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος στο InterContinental, ενώ την Παρασκευή θα προεδρεύσει σύσκεψης με τη συμμετοχή των 140 νέων γαλάζιων αναπληρωτών γραμματέων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον τελευταίο εσωκομματικό ανασχηματισμό, σηματοδοτώντας την ανανέωση της παράταξης.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι η καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη σε όλες τις κάλπες, με αποκορύφωμα ασφαλώς τις εθνικές εκλογές, για τις οποίες επιμένει ότι πιθανότερος χρόνος τους είναι ο Μάιος, μαζί με τις υπόλοιπες. 

Αυτή την άποψη εξέφρασε χθες και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης (στον ΣΚΑΪ), εξηγώντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά πως ένας κόσμος αριστερόστροφος θα εκτονωθεί στην κάλπη των Ευρωεκλογών και ίσως ψηφίσει ευκολότερα ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών. Όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος στην οποία έχουμε μπει, λένε στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, «τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα, δεδομένου ότι σε όλους τους τομείς η κυβέρνηση μένει "μετεξεταστέα"». 

Πάντως, αν τελικά ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές δεν γίνουν τελικά μαζί, τότε εκ των πραγμάτων η ΝΔ βάζει αυτομάτως στις πρώτες δημοψηφισματικό χαρακτήρα και γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια το σχετικό ψηφοδέλτιο να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό και προσελκύσιμο προς τους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και εντός της εβδομάδας ανακοινωθεί νέα φουρνιά υποψηφίων για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, καθώς μέχρι στιγμής επισήμως την εμπιστοσύνη των πολιτών θα ζητήσουν οι Βαγγέλης ΜεϊμαράκηςΆννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

«Πρώτη γραμμή»

Ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει όλα τα στελέχη να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα για «σκληρή μάχη», όντας στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα, έχοντας ως όπλο στη φαρέτρα τους τη «βούληση και την ικανότητα» για αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει -όπως υποστηρίζει- και το «πλήρες, ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο» κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως λέει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, «τα ερωτήματα παραμένουν: ποιος μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις; Ποιος μπορεί να κινητοποιήσει τις εγχώριες; Ποιος μπορεί να δώσει ανάσα ρευστότητας στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις; Ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας;». Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα τεθούν ως διλήμματα στους πολίτες πριν ψηφίσουν και στα οποία θα κληθούν να εντρυφήσουν τα στελέχη της ΝΔ και να τα αναπαράγουν στην κοινωνία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ενόψει των εκλογών, έχει ήδη καλέσει τα μέλη της να συνδράμουν οργανωτικά στην κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με εκλογικούς αντιπροσώπους. Για τον σκοπό αυτό λειτουργεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://nd.gr/eka), όπου συμπληρώνονται τα στοιχεία των εκλογικών αντιπροσώπων ανά εκλογικό τμήμα, με σκοπό την ενεργό συμμετοχή τους και τη «διασφάλιση της ορθής διεξαγωγής των εκλογών σε όλα τα εκλογικά τμήματα».

Την ίδια ώρα, η ΝΔ θα οξύνει την αντιπολιτευτική της ρητορική και σήμερα, μέσω της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη, αναμένεται να σηκώσει τους τόνους, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το δάνειο 100.000 ευρώ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v