Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με σενάρια «δεξιάς παρένθεσης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε στα όσα ακούγονται για τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 32, που αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με σενάρια «δεξιάς παρένθεσης»

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας πως δεν ισχύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με σενάρια «δεξιάς παρένθεσης». Σημείωσε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα στηριχθεί εκ νέου ο Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε στα όσα ακούγονται για τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 32, που αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως είπε, κάποιοι λένε πως είναι «τρόπαιο» το συγκεκριμένο άρθρο και ότι «μας παγιδεύσατε», για να τονίσει πως «εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε πλειοψηφία, γι' αυτό ζητάμε συναίνεση».

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, αν και έχει καταθέσει δική της πρόταση, σκοπεύει να ψηφίσει και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος να πάρει τώρα 180 βουλευτές η αναθεώρηση του άρθρου και στην επόμενη Βουλή οι αλλαγές να περάσουν με 151 βουλευτές.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ένα νέο κύκλο συζητήσεων για την επόμενη κίνηση του κυβερνώντος  κόμματος και υπήρξαν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία θα μπορούσαν βουλευτές στη δεύτερη ψηφοφορία να πουν «παρών», για να μη συμπληρωθούν 180 βουλευτές.

Να επισημανθεί εδώ πως όσα άρθρα πάρουν σε αυτή τη Βουλή 180 ψήφους, μπορούν να αναθεωρηθούν στην επόμενη από 151 βουλευτές. Αντιθέτως όσα συγκεντρώσουν από 151 έως 179 ψήφους, χρειάζονται 180 βουλευτές για να αναθεωρηθούν στην επόμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v