Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Θα συμβούλευα τη ΝΔ να αλλάξει ρότα

“Εφόσον θεωρείτε αυτή τη συμφωνία καταστροφική γιατί δεν κάνετε το αυτονόητο; Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε πως ως κυβέρνηση θα θέσετε βέτο στην πορεία ένταξης των γειτόνων μας στην Ε.Ε;”, τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Θεοδωράκης: Θα συμβούλευα τη ΝΔ να αλλάξει ρότα

“Το Ποτάμι θα επιμείνει να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική” ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Μιλώντας στην Ολομέλεια άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της όσον αφορά στο θέμα με τη γείτονα χώρα, ενώ σχολίασε με καυστικό τρόπο την πολιτική επικαιρότητα και τις “μεταγραφές” βουλευτών.

Κατά την τοποθέτηση του σημείωσε πως “εξ αριστερών μου έχω ένα κυβερνητικό σχηματισμό, που θα ψηφίσει υπέρ μιας Νατοϊκής πολιτικής αλλά ταυτόχρονα χειροκροτεί το καθεστώς του Μαδούρο.

Εκ δεξιών μου έχω έναν αντιπολιτευτικό σχηματισμό που στηρίζει το ΝΑΤΟ αλλά σήμερα θα ψηφίσει “όχι” στην ένταξη σε αυτό μιας μικρής χώρας”.

Συνέχισε επισημαίνοντας πως: θα συμβούλευα κάποια στελέχη της ΝΔ να αλλάξουν ρότα γιατί όπως πάνε τους βλέπω να διαδηλώνουν αλά μπρατσέτα Γεωργιάδης και Σκουρλέτης έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι..”

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα, επισημαίνοντας πως “εκπλήσσομαι αλλά κυρίως συμπαρίσταμαι στον ελληνικό λαό, που προσπαθεί να κατανοήσει τι γίνεται στη χώρα. Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε πληρεξούσια βουλευτών. Βουλευτές που αλλάζουν κόμματα και άποψη ανάλογα με την ημέρα και την ώρα. Πολιτικοί που καθοδηγούνται από δημοσκόπους και διαφημιστές”. Μάλιστα λίγο αργότερα προσέθεσε πως “τα κόμματα δεν διαλύονται με μεταγραφές”

Συνέχισε επισημαίνοντας πως “οι θεωρίες συνωμοσίας είναι τη μόδας” και “ο ο κάθε πικραμένος γράφει και ένα δικό του σενάριο”. Για να καυτηριάσει όσα κάποιοι λένε, επισημαίνοντας πως “αν δεχθούμε ότι μια πρεσβεία πιέζει Έλληνες πολιτικούς να πουν “ναι” σε μία συμφωνία, τότε φαντάζομαι ότι μια άλλη πρεσβεία που θέλει το “όχι” πιέζει άλλους πολιτικούς. Αν λοιπόν όλοι πιέζουν, όσοι ψήφισαν “όχι” το έκαναν επειδή άκουσαν τη ρωσική πρεσβεία;”

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία σημείωσε πως “εφόσον θεωρείτε αυτή τη συμφωνία καταστροφική γιατί δεν κάνετε το αυτονόητο; Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε πως ως κυβέρνηση θα θέσετε βέτο στην πορεία ένταξης των γειτόνων μας στην Ε.Ε;”. Μάλιστα επεσήμανε πως “ο σκοπός σας είναι να μείνετε άσπιλοι και αμόλυντοι και να βγάλουν κάποιοι άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά”, προσθέτοντας “αλα καρτ Ευρωπαίοι δεν γίνεται”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v